7.1 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
Home112Politie kan lokfiets niet vinden door defecte apparatuur

Politie kan lokfiets niet vinden door defecte apparatuur

Purmerend – In de Hooft Hasselaarstraat kwam de politie dinsdagavond ter plaatse omdat de computer op het politiebureau aangaf dat in een flatgebouw een gestolen lokfiets aanwezig zou zijn.

Toen de agenten met een zogenoemde locator gingen zoeken werkte het apparaat niet en zijn de agenten weer naar het bureau gegaan om het apparaat te kalibreren. Als de locator gekalibreerd is komt men terug om opnieuw een juiste locatie van de lokfiets te krijgen. Ook een speurhond werd ingezet zonder succes.

De lokfiets is voor de politie een doorslaand succes. In 2015 werden in Nederland 954 fietsendieven gepakt die een rijwiel met gps hadden ontvreemd. Dat zijn er bijna drie keer meer dan in 2013.

De politie ziet de fiets als een zeer efficiënt middel. Vorig jaar werd er 1470 keer een lokfiets ergens gestationeerd en dat leidde dus tot bijna duizend aanhoudingen. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit gaat meer lokfietsen bouwen om aan de vraag te voldoen.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.1 ° C
7.8 °
6.6 °
76 %
1.3kmh
100 %
vr
7 °
za
8 °
zo
10 °
ma
9 °
di
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.