14.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home* VerkiezingenVrienden van het Beusebos aan kop!

Vrienden van het Beusebos aan kop!

Purmerend – In de online verkiezing om de titel ‘Waterlander van het jaar’ lopen de Vrienden van het Beusebos stevig uit met 36% van de stemmen. Op social media buitelen de berichten, likes en deelacties over elkaar heen en er wordt flink gestemd op het online formulier van het Noordhollands dagblad. Op de tweede plek staat op dit moment Vincent Nijenhuis (26%) die gezien wordt als rasvrijwilliger. De achterban van Nijenhuis is echter een inhaalslag aan het maken. 

“We zijn supertrots”, lacht Eric Kooijman, voorzitter en woordvoerder van de stichting die opkomt voor behoud van het Beusebos. “En nu willen we die eretitel ook echt binnenslepen! Alleen al voor de aandacht die het Beusebos er door krijgt en het signaal dat burgers opnieuw afgeven aan de gemeente Purmerend!”

“Deze nominatie is natuurlijk bedoeld voor alle vrijwilligers achter de Vrienden”, vertelt Eric. “Wat hebben deze toppers al veel voor elkaar gekregen; we hebben het Beusebos in 2016 stevig op de kaart gezet. Bijna driehonderd mensen liepen mee in de eerste protestmars ooit in Purmerend, we stonden met het recordaantal van 23 insprekers voor behoud in de gemeenteraad, kregen een mooi item op Hart van Nederland, we maakten een prachtige natuurdocumentaire en haalden duizenden volgers, handtekeningen en steunbetuigingen binnen.”

De strijd om het Beusebos draait om het onwrikbare voornemen van de gemeente om een hoteltoren van 50+ meter op de plek van 17 hectare bos, een meertje en het historische veenriviertje De Cromme Wijzent te bouwen. Een bos moet gekapt en het bestemmingsplan gewijzigd. Dat er een wethouder mede op dit dossier sneuvelde en D’66 prompt uit de coalitie werd gezet na 2 tegenstemmen, geeft wel aan hoe gevoelig het onderwerp ligt.

“Wij worden steeds bozer”, vertelt Eric. “Deze coalitie heeft haar mening in beton gegoten, en negeert haar burgers. Daarom bereiden wij ons nu voor op de juridische strijd tegen de gemeente. Het kan niet zo zijn dat er stukken grond braak liggen of panden leeg staan, en dat juist in het enige bos aan de westzijde van Purmerend een Van der Valk gewoon zijn gang mag gaan. Wij burgers willen groen, recreatie, ruimte en een speelplek voor onze kinderen en honden!”

Het Noordhollands Dagblad nomineerde: de Dorpsraad Broek in Waterland, Gert-Jan Otter, Mila Wit-Emonds, Katinka de Boer, Jetty Voermans, Vincent Nijenhuis, Marjan Minnesma, Marlou van Rhijn, Hannie Koster en de Vrienden van het Beusebos.

Stemmen kan via het online formulier tot en met 20 januari, daarna maakt het Noordhollands Dagblad de winnaar van de prestigieuze titel bekend.

Foto: Rob KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.1 ° C
15 °
12.9 °
78 %
4kmh
93 %
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.