14.5 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
Home* BijzonderPurmerender ontdekt verwantschap met koningshuizen

Purmerender ontdekt verwantschap met koningshuizen

PURMEREND – De 18-jarige Purmerender Wesley Dekker ontdekte in de afgelopen tijd veel bekende voorouders: Karel de Grote, Willem de Veroveraar en een flink aantal koningen uit onder andere Frankrijk en Engeland. Tevens heeft de geboren Purmerender ontdekt dat hij Queen Elizabeth, Koning Filip en ‘onze’ Koning Willem-Alexander tot zijn verwanten mag rekenen.

Het blijft niet alleen bij adelijke personen: een flink aantal bekende Nederlanders zoals Henny Huisman en Ron Brandsteder, van een columnist uit de Volkskrant tot een woordvoerster bij de politie en een grondlegger van een bekende supermarkt horen in de stamboom van zijn familie thuis.

“Mijn moeder komt uit Oostzaan en mijn vader uit Den Ilp. Ik ben mijn zoektocht begonnen bij de oudheidkamer in Oostzaan. Die gegevens hebben de basis gelegd voor wat ik nu weet. Mijn stamboom is een groot avontuur gebleken dat, tot nu toe, tot ongeveer 350 voor Christus rijkt. Ik heb overigens ook ontdekt dat mijn betovergrootvader niet mijn betovergrootvader bleek te zijn. Hier was zijn kleindochter, mijn oma, natuurlijk erg verbaasd om”, aldus Wesley.

Dekker begon met het onderzoeken van zijn stamboom in maart 2012. “Ik heb tijden gehad dat ik wat meer bezig was met de stamboom, maar ook tijden waarin ik wat minder tijd besteedde aan de uit de hand gelopen hobby”, vertelt Wesley.

Ook heeft hij de dichtbundel “Ogen als Spiegels” geschreven die reeds is uitgegeven en bij alle boekwinkels te koop is. Ogen als spiegels staat voor de reflectie van Wesley op de wereld en voor de spiegel die we elkaar voorhouden, de spiegel waardoor we niet hoeven te laten zien wie we werkelijk zijn.

In zijn leven heeft Wesley veel meegemaakt, waaronder een – bij de geboorte ontstane – beperking, de gevolgen van dit feit en het vroegtijdig overlijden van veel naasten, waaronder al zijn grootouders hebben zijn zoektocht naar het verleden geintensiveerd. Ondanks alles probeert Wesley een voorbeeld te zijn voor anderen. Zijn motto is dan ook “Ik wil de reden zijn waarom iemand niet opgaf.”

Wesley Dekker is te volgen op zijn facebookpagina: https://www.facebook.com/wesleydekkerschrijver/

[bol_product_links block_id=”bol_587a202dde442_selected-products” products=”9200000060272787″ name=”Ogen als Spiegels” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
76 %
1.8kmh
16 %
do
21 °
vr
21 °
za
21 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.