* Edam-Volendam112

Café in Volendam dicht na vechtpartij

Volendam – Op zondag 1 januari vond er in Sjaakie’s Café (Volendam) een vechtpartij plaats. Hierbij raakten twee politieagenten gewond. Gisteren werd bekend gemaakt dat het café op last van de burgemeester twee weken haar deuren moet sluiten naar aanleiding van dit incident. De verplichte sluiting duurt van vrijdag 20 januari om 12 uur tot vrijdag 3 februari om 12:00 uur.

Bij de vechtpartij op nieuwjaarsdag waren meerdere personen betrokken. Aanleiding was een ruzie van de uitbater met een taxichauffeur. Toen een aantal bezoekers zich met de ruzie gingen bemoeien probeerden agenten te bemiddelen. Waarna zij, aldus de woordvoerder van politie, bedreigd, geschopt, geduwd en uitgescholden werden – vermoedelijk door de eigenaar van Sjaakie’s Café.

De agenten probeerden de 65-jarige Volendammer aan te houden en kregen te maken met agressie van andere cafe-bezoekers. Door versterking van meerdere agenten en een politiehond kon de arrestatie uiteindelijk toch plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.