19.9 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeEvenementIJsbaan Trimpad wordt klaargemaakt

IJsbaan Trimpad wordt klaargemaakt

Purmerend – Maandag 16 januari zijn de ijsmeesters van de “IJs- en Inlineskateclub Purmerend” begonnen met het volpompen van de natuurijsbaan aan het Trimpad in Purmerend. Tot en met donderdag komen de temperaturen niet of nauwelijks boven het vriespunt. Of er daadwerkelijk geschaats kan gaan worden is nog niet zeker. De temperatuur komt donderdag overdag boven nul, dus hangt er veel af van de mate van vorst in de nacht van dinsdag op woensdag.  Ook de positie van een hogedrukgebied dat nu boven Nederland ligt speelt hierbij een rol. De vereniging hoopt op minimaal 1 dag schaatsen.

 ‘Afgelopen zondag was er nog twijfel over of de baan wel onder water moest, uiteindelijk is er vanmorgen besloten om toch de pomp aan te zetten. De baan staat sinds vanmiddag dus volledig onder water, en nu gaan we afwachten. Via onze website en Facebook pagina houden we u op de hoogte! Onze ijsmeesters vinden het in ieder geval erg spannend 😅’, aldus de vereniging op haar Facebookpagina.

Voorspellingen

De voorspelling voor komende dagen is in twee gebieden op te splitsen. Er ligt precies een hogedrukgebied boven Nederland en die voor twee verschillende weer scenario’s zorgt. Ten noorden van de lijn Rotterdam, Utrecht en Drenthe zal het vanaf donderdag warmer worden. Ten zuiden van deze lijn kan het weleens vorstweer blijven. Met andere woorden “het kan vriezen het kan dooien”.

‘Maar goed we moeten het afwachten en dit betekent niet nietsdoen natuurlijk. De Purmerendse Machinehandel aan de Flevostraat is al begonnen met onze 200 paar huurschaatsen te slijpen en ook onze veegmachine wordt goed onder handen genomen.’

Maandagmorgen om 9 uur meldden er zich 5 vrijwilligers die direct aan de slag gaan met de waterpomp.Deze had zo een 7 uur nodig om de ijsbaan van 4,5 cm waterhoogte aan de buitenrand te verkrijgen en dan ligt er aan de binnenrand zo een 12 cm water.

Wilt u zeker weten dat de baan open is? Houd dan de website van de IJs- en Inlineskateclub Purmerend  in de gaten

 

Foto’s: IJs- en Inline skateclub Purmerend en Haico Kats

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
19.9 ° C
21.1 °
18.9 °
63 %
4.9kmh
15 %
zo
20 °
ma
23 °
di
19 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.