PolitiekPurmerend

PvdA: twijfels over effectiviteit vijfde wethouder

Purmerend – Raadslid Thijs Kroese heeft twijfels geuit over de effectiviteit van de vijfde wethouder die deze bestuursperiode is aangesteld. Dit blijkt uit schriftelijke raadsvragen die Kroese heeft gesteld aan het college.

Voor 2014 kon Purmerend het af met vier wethouders. Door de decentralisaties die van het rijk naar de gemeente zijn gegaan, is er in het begin van deze bestuursperiode bewust door het college gekozen voor een vijfde wethouder.

“Als argument werden met name de decentralisaties gebruikt en de werkdruk die dat met zich zou brengen voor het college. Tijdens deze bestuursperiode is het regelmatig voorgekomen dat op de agenda van de commissie Samenleving – waar de decentralisaties aan de orde komen – geen of weinig agendapunten staan”, zo staat in de brief.

Kroese vraagt aan het college om terug te kijken over de afgelopen drie jaar en of ze van mening is of dit achteraf wel nodig was geweest. Tevens vraagt Kroese aan het college om vooruit te kijken naar de volgende bestuursperiode en, gelet op de constateringen, of een vijfde wethouder dan nog wel noodzakelijk is.

Een vijfde wethouder kost een gemeente met een omvang van Purmerend bijna €100.000. (Bron: VNG)

Wat vindt u?

Heeft de gemeente Purmerend straks nog een vijfde wethouder nodig?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.