14.5 C
Purmerend
maandag 29 mei 2023
HomePolitiekPvdA: twijfels over effectiviteit vijfde wethouder

PvdA: twijfels over effectiviteit vijfde wethouder

Purmerend – Raadslid Thijs Kroese heeft twijfels geuit over de effectiviteit van de vijfde wethouder die deze bestuursperiode is aangesteld. Dit blijkt uit schriftelijke raadsvragen die Kroese heeft gesteld aan het college.

Voor 2014 kon Purmerend het af met vier wethouders. Door de decentralisaties die van het rijk naar de gemeente zijn gegaan, is er in het begin van deze bestuursperiode bewust door het college gekozen voor een vijfde wethouder.

“Als argument werden met name de decentralisaties gebruikt en de werkdruk die dat met zich zou brengen voor het college. Tijdens deze bestuursperiode is het regelmatig voorgekomen dat op de agenda van de commissie Samenleving – waar de decentralisaties aan de orde komen – geen of weinig agendapunten staan”, zo staat in de brief.

Kroese vraagt aan het college om terug te kijken over de afgelopen drie jaar en of ze van mening is of dit achteraf wel nodig was geweest. Tevens vraagt Kroese aan het college om vooruit te kijken naar de volgende bestuursperiode en, gelet op de constateringen, of een vijfde wethouder dan nog wel noodzakelijk is.

Een vijfde wethouder kost een gemeente met een omvang van Purmerend bijna €100.000. (Bron: VNG)

Wat vindt u?

Heeft de gemeente Purmerend straks nog een vijfde wethouder nodig?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,257FansLike
2,236VolgersVolg
1,588VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.5 ° C
15.7 °
13 °
67 %
2.2kmh
100 %
ma
15 °
di
14 °
wo
19 °
do
16 °
vr
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.