18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeRegionaalBedankt Bob

Bedankt Bob

Nederland – Alcohol en verkeer gaan niet samen. Na 15 jaar is de Bob-campagne een begrip geworden en is het aantal overtreders meer dan gehalveerd. Tijd om een aantal Bobs in Nederland in het zonnetje te zetten. Op 18 januari start een actie ‘Douwe Bob geeft een rondje voor 15 jaar Bob’.

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Na 15 jaar is de Bob-campagne een begrip geworden en is het aantal overtreders meer dan gehalveerd. Tijd om een aantal Bobs in Nederland in het zonnetje te zetten. Op 18 januari start een actie ‘Douwe Bob geeft een rondje voor 15 jaar Bob’.

De zanger Douwe Bob doet vandaag via zijn facebookpagina een oproep om de top 3 van je favoriete muzieknummers van de afgelopen 15 jaar door te geven. Dat kunnen mensen doen op de site 15jaarbob.nl. De 9 leukste krijgen een muzikale achterbanksessie van de zanger. Deze sessies zijn online live te volgen op 10, 17 en 24 februari. Minister Schultz van Haegen: “Dankzij de Bobs komen vele mensen veilig thuis, al 15 jaar. Daarom willen we Bob bedanken. Mooi dat Douwe Bob 9 van hen trakteert op een muzikale achterbanksessie.”

In 15 jaar meer dan halvering van overtreders
Nederland is eind 2001 begonnen met de campagne onder de slogan ‘Bob jij of Bob ik?’ De vraag was destijds zo populair, dat deze in de Dikke van Dale is opgenomen. Sinds de introductie van de campagne weet vrijwel iedereen dat een echte Bob geen alcohol drinkt als hij/zij nog moet rijden. Dat deze boodschap bij automobilisten is aangekomen, is terug te zien in de cijfers: waar in 2002 nog 4% van de gecontroleerde automobilisten een te hoog promillage (meer dan 0,5‰) bleken te hebben, was dit percentage gezakt tot 1,7% in 2015 (gemeten in de weekendnachten).

Over de campagne
Het ministerie werkt voor de Bob-campagne samen met provincies, gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, NOC*NSF, Stichting Verantwoord Alcoholgebruik, TeamAlert, politie en Openbaar Ministerie. De huidige campagne ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’ loopt tot half maart 2017. Bob is te vinden op televisie, radio, langs de weg en online.

Maatregelen
Het ministerie en haar partners blijven zich inzetten voor de bestrijding van alcohol in het verkeer. Naast de Bob-campagne zijn handhaving en educatieve maatregelen door het CBR belangrijke manieren om hieraan bij te dragen. Drankrijders worden streng aangepakt: dat kan variëren van een geldboete tussen € 300,- en € 650,- of een ontzegging van de rijbevoegdheid. Wie binnen 5 jaar voor een tweede keer wordt veroordeeld voor rijden onder invloed van alcohol met 1,3 promille of hoger, moet zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast kunnen overtreders worden verplicht tot het volgen van een cursus. Als uit onderzoek blijkt dat iemand een alcoholverslaving heeft, wordt het rijbewijs ingetrokken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.