15.9 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
HomePolitiekPrijsklasse van 598 Purmerendse woningen onbekend

Prijsklasse van 598 Purmerendse woningen onbekend

Purmerend – Uit de monitor woningvoorraad die afgelopen week door het college werd gepresenteerd bleek dat er in 2016 van 598 woningen uit Purmerend de prijsklasse onbekend is. De prijzen van huizen wordt door de gemeente gebruikt om de jaarlijks onroerend zaak belasting te berekenen.

Aanleiding voor raadslid Peter Willig (AOV) om technische vragen te stellen aan het college. Willig wil weten of er wel onroerend zaak belasting bij deze woningen wordt geheven en indien deze wordt geheven hoe dan de grondslag tot stand komt. Ook stelt Willig de vraag waarom er voor deze woningen geen deskundige inschatting is gemaakt.

De monitor woningvoorraad is een extractie van gegevens uit Purmerend in Cijfers. Ook andere cijfers zijn daar te vinden. Klik op het plaatje om de website te openen.

Alle gemeenten in Nederland heffen de ozb. Purmerend haalt zo’n 13 miljoen per jaar binnen. Tijdens deze bestuursperiode (2014-2018) is afgesproken dat de OZB niet word verhoogd en dat alleen een inflatiecorrectie wordt toegepast. Deze belasting beslaat zo’n 8% van de totale gemeentelijke inkomsten per jaar. Elke gemeente mag de ozb-tarieven zo hoog maken als zij wil, maar de Vereniuging van Nederlandse Gemeenten heeft met de Rijksoverheid afspraken gemaakt over de maximale stijging van de landelijke ozb-opbrengst. Dit heet de macronorm. De ozb is, met een opbrengst van niet meer dan 1,6 procent van de landelijke belastingopbrengst, een kleine belasting.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.9 ° C
17.9 °
14.4 °
72 %
7.6kmh
21 %
za
16 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.