* Regio Magazine* Sophia's recepten

Roerbakschotel met spek en spitskool

Ingrediënten (voor 2 personen)

300g gekookte rijst 
200 g gerookte spekblokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl sambal badjak
1 kleine spitskool (ca. 400 g), in dunne reepjes 
2 lente-uitjes, in ringetjes

 

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. (Kook de rijst het liefst een dag van te voren. De rijst is makkelijker te bakken als deze koud is.)
  2. Verhit de wok en bak de spekblokjes in ca. 5 min. uit.
  3. Voeg de ui, de knoflook en de sambal  toe en bak 3 min. mee.
  4. Voeg de kool toe en roerbak op hoog vuur in 3 min. beetgaar.
  5. Voeg de rijst toe en roerbak 2-3 min. tot de rijst warm is.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de lente-ui.

Lekker met pindasaus en spiegelei.

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.