* Regio Magazine* Sophia's recepten
Roerbakschotel met spek en spitskool

Ingrediënten (voor 2 personen)
300g gekookte rijst
200 g gerookte spekblokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl sambal badjak
1 kleine spitskool (ca. 400 g), in dunne reepjes
2 lente-uitjes, in ringetjes
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. (Kook de rijst het liefst een dag van te voren. De rijst is makkelijker te bakken als deze koud is.)
- Verhit de wok en bak de spekblokjes in ca. 5 min. uit.
- Voeg de ui, de knoflook en de sambal toe en bak 3 min. mee.
- Voeg de kool toe en roerbak op hoog vuur in 3 min. beetgaar.
- Voeg de rijst toe en roerbak 2-3 min. tot de rijst warm is.
- Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de lente-ui.
Lekker met pindasaus en spiegelei.
Wij maken met veel plezier het nieuws. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! |
Klik hier om €2,50 te doneren | Klik hier om €5,00 te doneren | Klik hier om €10,00 te doneren |