Ingrediënten (voor 2 personen)300g gekookte rijst 200 g gerookte spekblokjes1 ui, gesnipperd1 teen knoflook, fijngesneden1 tl sambal badjak1 kleine spitskool (ca. 400 g), in dunne reepjes 2 lente-uitjes, in ringetjes
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. (Kook de rijst het liefst een dag van te voren. De rijst is makkelijker te bakken als deze koud is.)
- Verhit de wok en bak de spekblokjes in ca. 5 min. uit.
- Voeg de ui, de knoflook en de sambal toe en bak 3 min. mee.
- Voeg de kool toe en roerbak op hoog vuur in 3 min. beetgaar.
- Voeg de rijst toe en roerbak 2-3 min. tot de rijst warm is.
- Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de lente-ui.
Lekker met pindasaus en spiegelei.