4 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
Home* Regio MagazineRoerbakschotel met spek en spitskool

Roerbakschotel met spek en spitskool

Ingrediënten (voor 2 personen)

300g gekookte rijst 
200 g gerookte spekblokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl sambal badjak
1 kleine spitskool (ca. 400 g), in dunne reepjes 
2 lente-uitjes, in ringetjes

 

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. (Kook de rijst het liefst een dag van te voren. De rijst is makkelijker te bakken als deze koud is.)
  2. Verhit de wok en bak de spekblokjes in ca. 5 min. uit.
  3. Voeg de ui, de knoflook en de sambal  toe en bak 3 min. mee.
  4. Voeg de kool toe en roerbak op hoog vuur in 3 min. beetgaar.
  5. Voeg de rijst toe en roerbak 2-3 min. tot de rijst warm is.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de lente-ui.

Lekker met pindasaus en spiegelei.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.1 °
2.2 °
76 %
0.9kmh
100 %
do
10 °
vr
10 °
za
16 °
zo
18 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.