112Purmerend

Vernieling door vuurwerk

Purmerend – Op vrijdagmorgen hield de politie twee mannen uit Hoorn (25 en 26 jaar oud) aan wegens vernieling en poging tot brandstichting.

Omstreeks 04.00 uur werden de bewoners van een pand aan de Rijtuigstraat in Purmerend wakker van luide knallen bij hun voordeur. Toen zij gingen kijken, zagen zij echter niets. De bewoner ging niet direct terug naar bed, maar bleef even een sigaretje roken. Buiten zag hij een man lopen, die naar zijn voordeur toe ging. Even later klonk er weer een harde klap. De man ging er vervolgens snel vandoor.

Op de voordeur was een grote brandplek zichtbaar. Ook lag er nog vuurwerk voor de deur dat niet was afgegaan.

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Op basis van het signalement hield de politie korte tijd later de twee verdachten aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Hun betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.