23.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeRegionaal24.900 vreemdelingen in 2016 vertrokken

24.900 vreemdelingen in 2016 vertrokken

In 2016 zijn in totaal zo’n 24.900 vreemdelingen die niet in Nederland mochten blijven, vertrokken. Een deel hiervan – zo’n 1.070 vreemdelingen – betrof veroordeelde, criminele vreemdelingen, die tijdens of aansluitend aan hun gevangenisstraf zijn vertrokken.

Het aantal vreemdelingen dat onder toezicht van de overheid Nederland heeft verlaten, is 52 procent. Het kan daarbij gaan om vreemdelingen die zelfstandig zijn vertrokken, of Nederland gedwongen hebben verlaten. Bij veroordeelde vreemdelingen is dit percentage 78 procent.

De vertrokken vreemdelingen zijn niet alleen afgewezen asielzoekers maar ook bijvoorbeeld mensen die illegaal in Nederland verblijven, mensen van wie de vergunning is ingetrokken of niet meer geldig is en mensen van wie de asielaanvraag in een andere EU land moet worden behandeld. Deze cijfers zijn afkomstig van de Dienst Terugkeer en Vertrek, de Internationale Organisatie voor Migratie, de Koninklijke Marechaussee en de politie.

Aantal inklimmers stijgt; groter deel van inklimmers al in Nederland aangetroffen
Het aantal inklimmers dat illegaal de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk probeert te maken was in de afgelopen drie maanden 430. Dit is bijna twee maal zoveel als in het vorige kwartaal. Het totale aantal inklimmers dat in 2016 is aangetroffen is 1.280. In 2015 was het totale aantal inklimmers 500. De stijging komt vooral doordat er meer Albanese vreemdelingen zijn aangetroffen; ruim de helft van de inklimmers heeft de Albanese nationaliteit (56%).)

Het aantal inklimmers dat al aan de Nederlandse zijde van het Kanaal werd aangetroffen groeide van 55 procent in 2015 naar 83 procent in 2016. De overige inklimmers werden bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk ontdekt.

Deze stijging van het deel van de inklimmers dat al in Nederland wordt aangetroffen laat zien dat de controles effectiever zijn geworden.

Deze cijfers zijn onderdeel van de kerncijfers asiel en migratie die maandelijks worden gepubliceerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De cijfers met betrekking tot inklimmers worden ieder kwartaal gepubliceerd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
23.3 ° C
25 °
20 °
52 %
2.7kmh
3 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.