15.6 C
Purmerend
donderdag 14 maart 2024
Home* RecreatieZwemplek Purmerringvaart verdwijnt

Zwemplek Purmerringvaart verdwijnt

Noord-Holland – In de provincie Noord-Holland komt er een officiële zwemplek bij Hooge Oude Veer (gemeente Hollands Kroon) en de zwemplekken de Purmerringvaart (gemeente Purmerend) en Spartelvijver Twiske Poort (gemeente Oostzaan) verdwijnen. Hiermee zijn er het komende zwemseizoen 151 officiële zwemplekken in Noord-Holland.

De gemeente Hollands Kroon heeft de afgelopen jaren metingen laten uitvoeren om te kijken of het mogelijk is om Hooge Oude Veer een officiële zwemplek te maken. Deze plek is al een populaire zwemplek. Met financiële inzet van de gemeente en de provincie is dit voor het komend zwemseizoen gerealiseerd.

Tussen 1 mei en 1 oktober controleren de waterschappen en Rijkswaterstaat minimaal eenmaal per maand de waterkwaliteit op de officiële zwemplekken. De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord houdt in opdracht van de provincie Noord-Holland toezicht op de hygiëne en de veiligheid van deze locaties.

Gedeputeerde Staten stellen jaarlijks de lijst met officiële zwemplekken in de provincie vast. Dit ontwerpbesluit ligt ter inzage van 30 januari 2017 tot en met 12 maart 2017. Tijdens deze periode kan iedereen een zienswijze indienen tegen het genomen besluit. Meer informatie over de ter inzage legging op de website van de provinicie Noord-Holland.

De zwemplek Spartelvijver Twiske Poort is al enige jaren niet toegankelijk vanwege het vertrek van de ondernemer. Wanneer een nieuwe ondernemer gevonden is, zal de plek heringericht worden en het zwemwater zal dan niet op dezelfde plek terugkomen. Met de beheerder is afgesproken dat op dat moment het onderzoek naar de geschiktheid van een zwemplek opnieuw gestart zal worden. Bij de inrichting van de zwemplek Purmerringvaart in 2015 bleek dat nader onderzoek naar de grond nodig was omdat mogelijk onregelmatigheden in de bodem te vinden waren. Dit bleek inderdaad het geval en de grond moet gesaneerd worden. De gemeente Purmerend heeft aangegeven op zoek te gaan naar een andere locatie om deze als zwemplek in te richten.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,824FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.6 ° C
16.7 °
13.9 °
69 %
5.8kmh
100 %
do
16 °
vr
13 °
za
10 °
zo
10 °
ma
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.