Regionaal

Gezondheid, daar kun je wat van maken!

Marc van der Linden, Janneke Wittekoek, Gordon, Esther van Fenema, Roué Verveer, Bram Bakker: zomaar een greep uit de waslijst aan bekende Nederlanders en gezondheidsexperts die zich samen met minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (beiden VWS) inzetten voor een gezonder Nederland. In de vandaag gepresenteerde uitgave ‘Gezondheid! Daar kun je wat van maken’ geven de BN-ers en experts inspirerende tips, voorbeelden en innovaties over hoe de gezonde keuze ook daadwerkelijk de gemakkelijke keuze kan zijn. ‘Gezondheid! Daar kun je wat van maken’ is te vinden op het eveneens vandaag gepresenteerde platform www.nederlandgezondenwel.nl.

Lekker in je vel zitten, je fit voelen, wie wil dat nou niet? Het kan! Met lekker eten en zonder rare drankjes of pillen. Bewust omgaan met (lekker) eten, bewegen en stress kan het verschil maken. Vitaliteit en gezondheid is immers niet iets statisch of passiefs: het is te ontwikkelen, te beïnvloeden en te onderhouden. Schippers en Van Rijn willen met hun nieuwe campagne inzetten op gezondheidswinst voor jong en oud. De verschillende ‘tafelgasten’ in ‘Gezondheid! Daar kun je wat van maken’ laten op inspirerende wijze zien hoe dat kan: thuis in de keuken, op school, op het werk, door verantwoord te sporten en te bewegen, maar ook in de relatie tussen arts en patiënt met behulp van bijvoorbeeld e-health. Door ‘Gezondheid! Daar kun je wat van maken’ heen staan 11 recepten, waarmee iedereen op simpele wijze een gezond en lekker gerecht op tafel kan zetten. Want hoewel gezondheid soms een kansspel is, kun je wel je winstkansen vergroten.

‘Snel met smaak’
Een ander onderdeel van de campagne is de supermarktactie ‘Snel met smaak’. In 125 supermarkten door het land laten koks zien én proeven dat gezond koken niet moeilijk of duur hoeft te zijn en ook snel kan. De actie vindt plaats op 26, 27 en 28 januari. Culinair publiciste Janny van der Heijden (ook bekend van Heel Holland bakt) bezoekt donderdag en vrijdag enkele supermarktlocaties om met het winkelende publiek in gesprek te gaan over gezond kopen, koken en eten. Het schema hiervan is te vinden op nederlandgezondenwel.nl.

Nationale Voedseltop
De start van de campagne vindt plaats aan de vooravond van de Nationale Voedseltop, waartoe minister Schippers en staatssecretaris Van Dam (EZ) het initiatief hebben genomen, ook met medewerking van minister Ploumen (Buitenlandse Zaken en ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu). Zij komen morgen in Den Haag met tientallen beslissers en experts uit de voedselwereld bij elkaar met als doel verdere stappen te zetten in verantwoord en gezond voedsel voor iedereen. Onderwerpen die daar aan bod komen zijn onder andere: verdere vermindering van zout, verzadigd vet en suikers; het produceren van voedsel met zo laag mogelijke uitstoot van broeikassen, minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica. Kortom: meer aandacht voor mens, dier en milieu. Meer informatie over de Voedseltop en de voedselagenda is te vinden op www.voedselagenda.nl.

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.