* Politie

Politie heroverweegt levering uniformen

Nederland – De politie ontvangt de laatste tijd signalen dat het bezorgen van uniformstukken aan het huisadres van politieagenten niet altijd zorgvuldig verloopt. Politiemedewerkers moeten kunnen vertrouwen op een betrouwbare en veilige bezorging. Daarom neemt de korpsleiding binnen vier weken een besluit over een aanpassing van het bezorgproces.

Jaarlijks worden in Nederland gemiddeld 130.000 pakketjes met uniformonderdelen bezorgd. Hoewel de bezorging van deze pakketjes volgens de officiële statistieken maar zelden misgaat, heeft de politie voldoende redenen om de huidige bezorgprocedure te heroverwegen. Uit interne geluiden blijkt dat het voorkomt dat kledingpakketten bij afwezigheid worden afgegeven bij de buren. Hoewel de kleding dan meestal netjes bij de betreffende agent terechtkomt, gaat deze praktijk in tegen de afgesproken bezorgprocedure.

Onlangs bleek ook dat onbezorgbare pakketjes niet altijd goed ’retour afzender’ gaan. In plaats van bij het afgifteadres van de politie, kwam pas een pakketje terecht bij de redactie van De Stentor, een krant in Oost-Nederland.

Besluit over vier weken
Momenteel wordt onderzocht welke vorm van verspreiding het meest betrouwbaar en veilig is. Over vier weken neemt de politie hierover een besluit. Er zijn verschillende opties denkbaar, waaronder die van rechtstreekse bezorging op politielocaties.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.