20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
Home* NationaalWaterlander van het jaar: Vrienden van het Beusebos

Waterlander van het jaar: Vrienden van het Beusebos

Purmerend – Stichting vrienden van het Beusebos is benoemd tot Waterlander van het jaar 2017. Donderdag 26 januari werd op de redactie van het Noordhollands Dagblad de prijs uitgereikt aan voorzitter Eric Kooijman.

De Stichting Vrienden van het Beusebos heeft een groot verschil gemaakt in de publieke opinie over- en vooral bekendheid van- het bos in de kom van de A7, ook wel Beusebos genoemd. De waarde van het stukje natuur is voor heel veel inwoners van Purmerend duidelijk geworden.

Eric liet in een reactie weten trots te zijn op de prijs. “De strijd om het behoud van het Beusebos nog lang niet gestreden is. Op dit moment lijkt het er op dat de raad een wijziging van het bestemmingsplan wel eens zou kunnen goedkeuren. De stichting zal dan in bezwaar gaan bij de Raad van State. Als na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 blijkt dat een meerderheid van de raad nog steeds voor de bouw van een hotel is, dan zit er niets anders op dan de strijd juridisch aan te gaan. ”

Bijna 2200 inwoners van onze regio brachten via de website van het NHD hun stem uit op de tien genomineerden. De stichting liet met 37% van de stemmen de nummer 2, Vincent Nijenhuis, ver achter zich.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.