* NationaalRegionaal

Waterlander van het jaar: Vrienden van het Beusebos

Purmerend – Stichting vrienden van het Beusebos is benoemd tot Waterlander van het jaar 2017. Donderdag 26 januari werd op de redactie van het Noordhollands Dagblad de prijs uitgereikt aan voorzitter Eric Kooijman.

De Stichting Vrienden van het Beusebos heeft een groot verschil gemaakt in de publieke opinie over- en vooral bekendheid van- het bos in de kom van de A7, ook wel Beusebos genoemd. De waarde van het stukje natuur is voor heel veel inwoners van Purmerend duidelijk geworden.

Eric liet in een reactie weten trots te zijn op de prijs. “De strijd om het behoud van het Beusebos nog lang niet gestreden is. Op dit moment lijkt het er op dat de raad een wijziging van het bestemmingsplan wel eens zou kunnen goedkeuren. De stichting zal dan in bezwaar gaan bij de Raad van State. Als na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 blijkt dat een meerderheid van de raad nog steeds voor de bouw van een hotel is, dan zit er niets anders op dan de strijd juridisch aan te gaan. ”

Bijna 2200 inwoners van onze regio brachten via de website van het NHD hun stem uit op de tien genomineerden. De stichting liet met 37% van de stemmen de nummer 2, Vincent Nijenhuis, ver achter zich.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.