OVRegionaal

Voorbereidende werkzaamheden spitsbusbaan gestart

Purmerend – De provincie Noord-Holland is begonnen met de aanleg van de spitsbusbaan tussen Purmerend en Ilpendam. Er wordt gewerkt vanuit de richting van Purmerend. Deze werkzaamheden gaan tot ongeveer juli 2017 duren.

Op dit moment worden de damwanden vernieuwd en wordt het Noordhollandsch kanaal tussen Ilpendam en Purmerend iets verlegd. Het kanaal zal dan minder breed zijn.

Hierna kan de provincie aan de gang om de spitsbusbaan te realiseren. Na realisatie zullen busreizigers sneller van en naar Purmerend kunnen komen. De verwachting is dat in het najaar van 2017 de spitsbusbaan in gebruik kan worden genomen.

In december 2016 is de bomenrij van 180 bomen al gekapt. Deze zullen na realisatie worden vervangen door nieuwe bomen van 5 meter hoog.

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via telefoonnummer 0800 -0200 600 (gratis) of per e-mail: [email protected].

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.