23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePolitiekGroenLinks: Wordt er nog naar u geluisterd?

GroenLinks: Wordt er nog naar u geluisterd?

Purmerend – Purmerenders meer invloed geven op veranderingen in hun woonomgeving en in hun stad. Dat is het onderwerp van het stadsgesprek: Wordt er nog naar mij geluisterd? Iedereen is ervaringsdeskundige en kan zaterdag 11 februari ideeën over andere vormen van meepraten en meebeslissen benoemen en bespreken. Het stadsgesprek in Concordia aan de Koemarkt onder leiding van politiek commentator Piet van Dijk is gratis toegankelijk.

Al vaak mogen Purmerenders met wisselend succes meepraten over veranderingen in hun buurt of stad. Niet altijd voelen betrokkenen bij verandering zich door het gemeentebestuur gehoord of serieus genomen. Het gevoel bekruipt ze dan van Wordt er nog naar mij geluisterd? Het doel van het stadsgesprek is op basis van goede en slechte ervaringen te bespreken of andere vormen van en onderwerpen voor meepraten en meebeslissen door het gemeentebestuur gewenst en mogelijk zijn. Los van het uiteindelijke besluit moeten betrokkenen het gevoel hebben dat er naar ze is geluisterd, dat ze werkelijk zijn gehoord. Daarom is er het stadsgesprek om te inventariseren en bespreken of meepraten over veranderingen beter of anders kan.

Het stadsgesprek is een initiatief van de fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Purmerend. De positieve ervaringen met het stadsgesprek over armoede van GroenLinks vorig jaar zijn aanleiding dit keer lokale democratie als onderwerp te nemen. Ervaringen en ideeën over het horen en betrekken van Purmenders bij veranderingen zijn belangrijk voor het draagvlak voor het gemeentebestuur. Het gevoel bij veel Purmenders ‘Wordt er nog naar mij geluisterd’ als het gaat om gemeentelijke besluitvorming wil het stadsgesprek nader in beeld brengen en gebruiken voor heroverweging van huidige vormen van het betrekken van Purmerenders.

Het stadsgesprek is zaterdag 11 februari vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur in zalencentrum Concordia aan de Koemarkt. Politiek commentator Piet van Dijk van RTV Purmerend prikkelt het inventariseren van ervaringen en ideeën over mogelijkheden voor het gemeentebestuur om beter te luisteren naar en Purmerenders te betrekken bij gemeentelijke besluitvorming. Van Dijk becommentarieert  al vele jaren tijdens de live uitzendingen van vergaderingen van raadscommissies en de gemeenteraad het debat. De insteek van GroenLinks is vooral luisteren naar elkaar over wat er leeft over inspraak en besluitvorming en samen mogelijke standpunten te verkennen. De informatie uit het stadsgesprek brengt de fractie ter sprake bij het gemeentebestuur.

Verschillende leden van het college van burgemeester en wethouders en van verschillende fracties hebben zich inmiddels aangemeld om te komen luisteren naar ervaringen en ideeën die ter sprake komen tijdens het stadsgesprek. Voor de organisatie is het vanwege praktische zaken van belang het aantal deelnemers – ook om alleen te luisteren – vooraf te weten. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Gerard Vlaanderen van de fractie van GroenLinks via [email protected].Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.