14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
Home* BijzonderMinibibliotheken in Purmerend

Minibibliotheken in Purmerend

Purmerend – Ze staan op diverse plaatsen in Purmerend, minibiebs, kleine boekenkastjes op priveterreinen waar je boeken gratis kunt meenemen, lenen, ruilen of achter kunt laten. Met als doel om mooie boeken met elkaar te delen. Inmiddels staan of hangen er in Nederland al meer dan 1000 minibiebs.

In Purmerend kan je ze op drie verschillende locaties vinden. In de voortuin aan de Pluutstraat 1, vlakbij station Overwhere, staat er eentje. Zo staat op www.minibieb.nl.

Eenmaal op de Pluutstraat aanwezig om even te kijken staan er geen boeken in maar voedsel. Kip Tandoori, Paella en beef Shanghai. Zo’n concept kent Purmerend al. Een little free pantry van de stichting SoGoed aan de Johan Wagenaarstraat 65. Het lijkt erop dat deze minibieb een ander functie heeft gekregen.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/01/05/stichting-sogoed-opent-little-free-pantry/

Door naar de Kraggeveenstraat 4, vlakbij het Waterland ziekenhuis, waar er ook een zou staan. Deze minibieb is goedgevuld met boeken. Titels van diverse beroemde schrijvers staan erin. Op het deurtje een aanmoediging om vooral boeken mee te nemen naar patiënten die in het ziekenhuis verblijven.

Als laatste staat er eentje op het hoekje van de Wajangstraat en de Origamistraat in de Weidevenne. Ook deze is redelijk gevuld met titels. De bewoonster die een raam opendoet geeft aan dat ook deze minibieb redelijk gebruikt wordt ondanks dat deze minibieb niet in een doorlopende straat staat. Er worden boeken ingelegd en uitgehaald. Aangegeven wordt dat ze zelf ook deze minibieb onderhouden door er af en toe titels in te leggen.

Het idee is komen overwaaien uit Amerika, waar in 2009 Todd Bol ter nagedachtenis aan zijn overleden moeder een kastje met haar boeken neerzette met een bordje ‘Free Books’ erbij. Het idee werd opgepikt door een buurtwerker en nam een wereldwijde vlucht.

Mocht u nog boeken over hebben dan weet u nu waar u deze kwijt kunt om iemand anders er blij mee maken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Zou een mooi initiatief zijn om dit in alle winkelcentra te doen…. boeken maar ook kleine snuisterijen als bloempotjes etc.
    Beneden in iedere flat kan dit ook evenals bij de dokter, kapper en andere plaatsen waar veel publiek in en uit loopt. Ik gooi mijn gelezen boeken nu veelal in de papierbak of stop ze in een doosje en breng die naar Noppes. Maar dit soort iniatieven juich ik van harte toe !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.