* BijzonderPurmerend

Minibibliotheken in Purmerend

Purmerend – Ze staan op diverse plaatsen in Purmerend, minibiebs, kleine boekenkastjes op priveterreinen waar je boeken gratis kunt meenemen, lenen, ruilen of achter kunt laten. Met als doel om mooie boeken met elkaar te delen. Inmiddels staan of hangen er in Nederland al meer dan 1000 minibiebs.

In Purmerend kan je ze op drie verschillende locaties vinden. In de voortuin aan de Pluutstraat 1, vlakbij station Overwhere, staat er eentje. Zo staat op www.minibieb.nl.

Eenmaal op de Pluutstraat aanwezig om even te kijken staan er geen boeken in maar voedsel. Kip Tandoori, Paella en beef Shanghai. Zo’n concept kent Purmerend al. Een little free pantry van de stichting SoGoed aan de Johan Wagenaarstraat 65. Het lijkt erop dat deze minibieb een ander functie heeft gekregen.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/01/05/stichting-sogoed-opent-little-free-pantry/

Door naar de Kraggeveenstraat 4, vlakbij het Waterland ziekenhuis, waar er ook een zou staan. Deze minibieb is goedgevuld met boeken. Titels van diverse beroemde schrijvers staan erin. Op het deurtje een aanmoediging om vooral boeken mee te nemen naar patiënten die in het ziekenhuis verblijven.

Als laatste staat er eentje op het hoekje van de Wajangstraat en de Origamistraat in de Weidevenne. Ook deze is redelijk gevuld met titels. De bewoonster die een raam opendoet geeft aan dat ook deze minibieb redelijk gebruikt wordt ondanks dat deze minibieb niet in een doorlopende straat staat. Er worden boeken ingelegd en uitgehaald. Aangegeven wordt dat ze zelf ook deze minibieb onderhouden door er af en toe titels in te leggen.

Het idee is komen overwaaien uit Amerika, waar in 2009 Todd Bol ter nagedachtenis aan zijn overleden moeder een kastje met haar boeken neerzette met een bordje ‘Free Books’ erbij. Het idee werd opgepikt door een buurtwerker en nam een wereldwijde vlucht.

Mocht u nog boeken over hebben dan weet u nu waar u deze kwijt kunt om iemand anders er blij mee maken.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

  1. Zou een mooi initiatief zijn om dit in alle winkelcentra te doen…. boeken maar ook kleine snuisterijen als bloempotjes etc.
    Beneden in iedere flat kan dit ook evenals bij de dokter, kapper en andere plaatsen waar veel publiek in en uit loopt. Ik gooi mijn gelezen boeken nu veelal in de papierbak of stop ze in een doosje en breng die naar Noppes. Maar dit soort iniatieven juich ik van harte toe !

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: