PolitiekPurmerend

D66: vragen over dreigende verloedering Weeshuissteeg

Purmerend – D66 vreest verloedering in de Weeshuissteeg in de binnenstad van Purmerend. De fractie nam afgelopen weekeinde poolshoogte naar aanleiding van een alarmerende brief van de eigenaar van twee panden in de straat naast de Hema. In de brief wordt een reeks problemen aangekaart, waar D66 schriftelijke raadsvragen over heeft gesteld aan het college van B&W.

Een van de problemen is dat de nodige winkelpanden in de Weeshuissteeg leeg staan. D66 vraagt het college of er plannen zijn om dreigende verloedering als gevolg van deze leegstand tegen te gaan.

Entree Willem Eggert Centrum
In het verleden heeft in de Weeshuissteeg steeds een in- en uitgang van het Willem Eggert Centrum gezeten. Sinds Albert Heijn zich in het voormalige pand van V&D heeft gevestigd, is deze entree een nooduitgang geworden. Dat gaat ten koste van de levendigheid van de straat. Volgens de schrijver van de brief is deze entree een voorwaarde geweest bij het verlenen van de bouwvergunning voor het winkelcentrum. D66 vraagt het college daarom naar de precieze afspraken die hierover bestaan.

Laadperron
Een deel van de Weeshuissteeg wordt verder in beslag genomen door een laadperron voor de winkels in het Willem Eggertcentrum. Vrachtwagens blokkeren de straat hier een groot deel van de dag. De straat verliest hierdoor zijn functie als passage naar de Koemarkt. D66 vraagt het college welke mogelijkheden er zijn om het laadperron te verkleinen of te versmallen.

Bestrating verzakt
Bij het bezoek aan de schrijver van de brief constateerde D66 bovendien dat de bestrating te kampen heeft met ernstige verzakkingen. Aan het college vragen we daarom of bekend is waar deze verzakkingen door worden veroorzaakt en of er plannen zijn om deze situatie te herstellen en in de toekomst te voorkomen.

Vragen
De zogenoemde ‘artikel 41-vragen’ van D66 zijn te lezen op de website van de gemeente. Het college van B&W zal de vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.