13.8 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomePolitiekCollege Purmerend: vijfde wethouder zinvol

College Purmerend: vijfde wethouder zinvol

Purmerend – Het college van Purmerend vindt de vijfde wethouder zinvol. Zo staat beschreven in antwoorden op vragen die raadslid Thijs Kroese (PvdA) heeft gesteld. De vijfde wethouder is aangesteld in het begin van deze bestuursperiode omdat de drie decentralisaties vanuit het rijk naar de gemeente toekwamen. Kroese had twijfels over de effectiviteit van de vijfde wethouder aangezien de agenda van de commissie samenleving tijdens deze bestuursperiode tot nu toe geen of weinig agendapunten bevatte.

“Met name binnen het sociaal domein hebben de afgelopen jaren veel ontwikkelingen gespeeld. Deze ontwikkelingen raken burgers direct en het college vond het daarom belangrijk serieuze aandacht, inzet en tijd aan deze ontwikkelingen te geven. Dit heeft de inzet van de vijfde wethouder gerechtvaardigd. Wij realiseren ons, dat deze inzet niet altijd direct zichtbaar is voor de raad, maar plaatsvindt in direct contact met inwoners, instellingen en regio gemeenten.”, zo schrijft het college.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/01/17/pvda-twijfels-effectiviteit-vijfde-wethouder/

Op de vraag of er in de volgende bestuursperiode nog een vijfde wethouder noodzakelijk is, antwoordt het college dat het aan de nieuwe coalitie in de volgende collegeperiode is om daarover te beslissen.

Raadslid Thijs Kroese kon wegens een korte vakantie niet reageren maar komt later nog met een statement.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.8 ° C
15 °
12.8 °
72 %
1.5kmh
100 %
vr
18 °
za
16 °
zo
19 °
ma
19 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.