Purmerend

Digitaal Stadscafé in Eggert Winkelcentrum

Purmerend – Steeds meer zaken kunnen we zelf online regelen. Dat geldt ook voor de dienstverlening van de overheid. Om meer mensen hierop te wijzen, organiseert de gemeente Purmerend op vrijdag 10 februari een Digitaal Stadscafé boven in het Eggert Winkelcentrum.

Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over onze digitale dienstverlening. Studenten laten zien hoe bewoners zelf eenvoudig hun berichtenbox op mijn.overheid.nl kunnen activeren. Met die berichtenbox krijgen bewoners online inzage in berichten van bijvoorbeeld de gemeente en de Belastingdienst.

Wethouders Hans Krieger (ICT) en Roald Helm (Financiën) zijn ook aanwezig in het Digitaal Stadscafé. Krieger: ‘In Purmerend hebben gelukkig al veel mensen een account op MijnOverheid. Met deze bijeenkomst willen we de mensen bereiken voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Een online berichtenbox betekent dat mensen alle belangrijke post van de overheid op één centrale plek hebben, waar ze altijd bij kunnen.’

Eind februari verstuurt de gemeente de jaarlijkse aanslag Gemeentelijke Belastingen. Voor die tijd hoopt de gemeente nog op een piek in de inschrijvingen op MijnOverheid.

Of ga alvast zelf aan de gang door de instructies in onderstaande video op te volgen. Mocht u er niet uitkomen dan is a.s. vrijdag uw kans om hierover vragen te stellen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.