18.8 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomeOnderwijsDa Vinci College beklimt de Mont Ventoux

Da Vinci College beklimt de Mont Ventoux

Purmerend – De Alpentocht 2017 vindt pas in september plaats, maar op het Da Vinci College zijn de leerlingen van het keuzevak Beweging, Sport en Maatschappij (BSM) al druk bezig met alle voorbereidingen. Want de Mont Ventoux beklimmen, dat doe je niet zomaar. En natuurlijk moet er in de tussen tijd ook zo veel mogelijk sponsorgeld worden opgehaald voor het goede doel “Fight Cancer” van het KWF.

Sinds 2012 organiseert de Stichting Fietsvrienden strijden tegen kanker jaarlijks een fietstocht in de Alpen. Na drie edities lang de Alpe d’Huez te hebben bezworen, vindt het evenement sinds 2015 op de Franse Alp Mont Ventoux plaats. De opbrengst gaat ieder jaar naar diverse goede doelen die te maken hebben met de strijd tegen kanker.

De 17 jarige Jody Wong zit in 5 VWO op het Da Vinci College. Samen met de 16 jarige Pieter Kramer en 11 andere leerlingen vormen zij het sportieve team die deze uitdaging in september aan zal gaan. Tussen 20 en 24 september fietst het team naar de top van de Mont Ventoux samen met een drietal docenten en een aantal ouders.

Jody vertelt vol enthousiasme over het project dat zij binnen het keuzevak BSM hebben gekozen. En over wat daar allemaal bij komt kijken. In maart beginnen de leerlingen met de serieuze fysieke voorbereiding. De tourfietsen mogen dan mee naar huis genomen worden. Aan het einde van het schooljaar, wordt er als voorbereiding een training in Limburg georganiseerd. Tegen die tijd zullen de fietsers er al minimaal 720 trainingskilometers op hebben zitten.

Dit jaar is er vanuit de Alpentocht 2017 speciale aandacht voor de doelen Cliniclowns en Homeplan. Het team heeft zelf een extra doel toegevoegd. Hun opbrengsten zullen gaan naar Fight Cancer. Fight cancer heeft als doel een beweging te creëren tegen kanker onder jongvolwassenen. Met de fondsen die zij werven wordt er, via KWF Kankerbestrijding, wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie gefinanceerd. Op dit moment heeft het team Da Vinci BSM een bedrag opgehaald van €4323,–. Het grootste gedeelte van dit bedrag is afkomstig van de sportdagen die op de school zijn georganiseerd.

Maar natuurlijk is er nog veel meer geld nodig. Jody en Pieter zijn samen een actie begonnen om meer middelen op te halen. Ze vragen aan alle Purmerenders om statiegeld-flessen en/of statiegeldbonnetjes te sparen. Het duo komt de flessen en bonnetjes graag bij u ophalen. Wilt u meedoen met deze flessenactie? Neem dan contact op met Jody via haar Facebookpagina.

Natuurlijk kunt u het team ook sponsoren door middel van een donatie via de website van de Alpentocht.

 

 

 

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
18.8 ° C
20.6 °
17.8 °
70 %
4.9kmh
37 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.