17.7 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomeNatuurGroen Lintje Purmerend 2016 voor Vrienden van het Beusebos

Groen Lintje Purmerend 2016 voor Vrienden van het Beusebos

Purmerend – Het bestuur van stichting Vrienden van het Beusebos ontvangt het Groen Lintje Purmerend 2016 voor de inzet voor het behoud van een groene omgeving. De stichting mobiliseert en informeert een groeiende groep Purmerenders die het zeldzame bosgebied niet wil opofferen voor een hotel, maar behouden voor gezondheid, flora en fauna en recreatie. De Vrienden van het Beusebos ontvangen het Groen Lintje Purmerend 2016 en de bijbehorende  oorkonde zaterdag 11 februari uit handen van René Verhoogt van GroenLinks. 

De keuze voor het Beusebos is eind vorig jaar gemaakt door de fractie van GroenLinks. Het Groen Lintje is een blijk van waardering en erkenning van het belang van het werk van Vrienden van het Beusebos. Onlangs zijn deze vrijwilligers door lezers van Dagblad Waterland gekozen tot Waterlander van het Jaar.

Fractievoorzitter René Verhoogt van GroenLinks: ‘De stichting Beusebos doet vasthoudend goed werk als het gaat om het willen behouden van het bosgebied in de kom A7, gelegen bij sterk verstedelijkt gebied. Het bosgebied is belangrijk voor onder meer de bedreigde  luchtkwaliteit en voor recreatie van omwonenden en anderen en herbergt ook beschermd flora en fauna. Bebouwen van het gebied is het vernietigen van een uniek gebied belangrijke natuur in Purmerend’.

Het Groen Lintje is een initiatief van landelijk GroenLinks, de uitreiking gebeurt nu voor de derde keer in Purmerend. Het Groen Lintje is voor (groepen) personen die zich lokaal onderscheiden door hun inzet voor een groenere en duurzamere toekomst. In 2014 ontving Ben Brugge het eerste Groen Lintje Purmerend voor zijn inzet voor bijen, in 2016 ontving zwerfinator Dirk Groot het tweede Groen Lintje vanwege zijn tomeloze inzet voor een schonere leefomgeving.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.4 °
16.7 °
81 %
4.5kmh
99 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °
za
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.