* ZorgRegionaal

Opnamestop in Waterlandziekenhuis

Purmerend – Bij zo’n vijftien patiënten en een aantal medewerkers van het Waterlandziekenhuis is het norovirus vastgesteld. Om die reden worden tijdelijk geen nieuwe patiënten opgenomen op de verpleegafdelingen Beschouwend (A2) en Snijdend ( B2).

De patiënten en een aantal medewerkers hebben last van diarree en braken, waarschijnlijk veroorzaakt door deze maag-darminfectie. Op de afdelingen waar het virus werd geconstateerd worden voorlopig geen nieuwe patiënten opgenomen. Om te voorkomen dat het virus binnen het ziekenhuis verder verspreid wordt, worden de patiënten met noro geïsoleerd verpleegd. Dit betekent dat er soms een patiënt op een twee of vierpersoonskamer ligt en daar lege bedden ‘bezet’ houdt. We willen patiënten met en patiënten zonder noro strikt gescheiden houden om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarnaast gelden uiteraard extra preventieve maatregelen zoals vaker schoonmaakrondes, beschermende kleding en veel handen wassen.

Patiënten mogen gewoon bezoek ontvangen. Er gelden echter wel extra hygiënemaatregelen, zo moeten bezoekers vooraf en na afloop van het bezoek hun handen wassen.

De reeds geplande opnames gaan gewoon door: voor deze patiënten wordt een bed op ‘schone’ afdelingen gezocht.

Besmettelijk

Norovirussen zijn zeer besmettelijk en veroorzaken ontstekingen van het slijmvlies in het maag-darmkanaal. Braken en diarree zijn de meest opvallende verschijnselen. Meestal beginnen deze klachten tussen de 1 à 3 dagen nadat iemand met het virus besmet wordt. Ook misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn, en buikkramp komen voor. Er zijn ook mensen die geen klachten krijgen maar wel het virus kunnen overdragen. Er is geen geneesmiddel tegen deze vorm van buikgriep. De symptomen gaan in de meeste gevallen vanzelf na één tot vier dagen over.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.