22.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
Home* BijzonderBuurderij Weidevenne geopend

Buurderij Weidevenne geopend

PURMEREND – In Buurderij Weidevenne vind je vanaf vandaag elke woensdag lekkere biologische kwaliteitsproducten van boerderijen en ambachtelijke producenten uit de buurt.  Groente, fruit, vlees, eieren, zuivel, brood, banket, maaltijden en nog veel meer. En allemaal biologisch of op een natuurlijke wijze geproduceerd!

Kom elke woensdag tussen 17.30 en 19.30 uur naar Nelsie’s Fine-Alley, recht tegenover NS-station Weidevenne, ontmoet de producenten en ontdek een nieuwe manier van eten die ook de lokale landbouw ten goede komt.

Boeren & Buren heeft in de landen om ons heen zijn bestaansrecht al bewezen. Het netwerk is van de eerste en meest wijdverspreide initiatieven in Europa. In Frankrijk, waar het in 2011 van start ging, is het een groot succes: inmiddels zijn er al meer dan 1 miljoen leden en 800 Buurderijen. De app die daar eind januari 2016 werd gelanceerd, is al goed voor meer dan 100.000 downloads. Ook in andere landen, zoals België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, gaat het de korte keten voor de wind. Na Buurderij De Rijp en Buurderij De Ceuvel in Amsterdam, die in december 2016 openden, is Buurderij Weidevenne de derde van Nederland!

Boer meets Buur

Boeren & Buren werd opgericht om de lokale landbouw te ondersteunen en een transitie naar duurzame landbouw te bevorderen. Door de keten te verkorten kunnen boeren zelf hun prijzen bepalen en ontvangen zij tachtig procent van de verkoopprijs van hun producten. Wekelijks ontvangen de leden hun verse producten persoonlijk van de boeren en ambachtelijke producenten.

Vers

Op elke Buurderij is een lokaal aanbod te vinden van groenten, seizoensfruit, ambachtelijk brood, zuivelproducten, vleeswaren en traiteurwaren. Leden bestellen van tevoren online wanneer en hoeveel zij willen, zonder abonnement of vast pakket. Doordat alles op bestelling geoogst of bereid wordt, is het gegarandeerd vers en gaan boeren zonder overschotten naar huis. Minder voedselkilometers en geen voedselverspilling dus.

Online bestellen

Alle producten bestel je dus van tevoren online. Geen bestelling gedaan? Kom dan gewoon even sfeerproeven in de gezellige ambiance van Nelsie’s Fine-Alley, vrijplaats voor genieters, denkers, creatieven en verbinders aan het Abel Tasmanplein 92 en laat je inspireren door gepassioneerde makers en hun prachtige producten.

Alvast inschrijven? Meld je vrijblijvend aan via www.boerenenburen.nl en schrijf je in bij Buurderij Weidevenne!

Foto’s: Piet Jonker.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
22.3 ° C
23.9 °
19 °
62 %
2.7kmh
47 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.