* Oosthuizen* Provinciaal

Noord-Hollandse man gaat minimaal wekelijks op bezoek bij ouders

Provinciaal – Ruim de helft van de Nederlandse mannen gaan minstens één keer in de week op bezoek bij zijn ouders. In tegenstelling tot de mannen uit de provincies Groningen (33%) en Drenthe (39%) gaat het grootste deel van de mannen uit Noord-Holland (51%) vaker bij hun ouders op visite. Namelijk vaker dan één keer per week. Het is dan ook niet gek dat 75% van de Noord-Hollandse mannen een goede tot zeer goede band heeft met zijn ouders.

Uit het onderzoek naar het gezinsleven van de Nederlandse man, uitgevoerd door mannenmodeketen Only for Men, blijkt dat slechts 10% van de mannen uit de provincie Noord-Holland zegt niet op te kunnen schieten met zijn ouders.

Verzorging aan huis

Het kan ooit gebeuren. Je ouders worden hulpbehoevend, maar wat doe je dan? De Nederlandse mannen geven aan dat ze particuliere verzorging regelen bij de ouders aan huis (35%). Ook de Noord-Hollandse man zou hiervoor kiezen (33%). 17% van de mannen uit de provincie Noord-Holland kiest er liever voor om zijn ouders zelf in huis te nemen zodat de zorg in eigen handen hebben.

Hij gaat graag een hapje eten met zijn ouders

Ruim drie op de tien mannen gaan het liefst een hapje eten of thuis relaxen met hun ouders. Ze kiezen nauwelijks voor een sportgerelateerde activiteit. Slechts 5% van de mannen kiest ervoor om samen te gaan sporten of juist een sportwedstrijd te kijken. Bijna 7% van de Nederlandse mannen doet liever helemaal niets met zijn ouders.

Nederlandse mama krijgt een mooie 7,9

De mannen van Nederland geven hun moeders gemiddeld een 7,9. Alleen de provincies Drenthe, Friesland , Groningen en Zeeland geven een lager cijfer aan hun eigen moeder. Het laagste cijfer wordt in Drenthe gegeven, namelijk een 6,3. Noors-Hollandse mama’s krijgen een gemiddelde 8,1 van hun zoon!


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.