4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePolitiekD66: hoe veilig is kunstgras nu echt?

D66: hoe veilig is kunstgras nu echt?

Purmerend – Door D66 Purmerend is met verbazing gekeken naar de reportage van Zembla over de gevaren van kunstgras. Uit het gisteren uitgezonden programma bleek dat het sporten op kunstgras, waarin rubbergranulaat zit verwerkt, toch niet zo veilig is als het RIVM onderzoek deed vermoeden. Resultaten van het VU-onderzoek staan haaks op de RIVM uitkomsten.

Het blijkt nu dat de rubberkorrels toch gevaarlijker zijn dan werd gedacht. Er komen meer schadelijke stoffen vrij uit rubbergranulaat dan alleen de zogenaamde “PAK’s” en metalen, waar het RIVM naar heeft gekeken, aldus D66 Raadslid Paul van Meekeren.

Gelet op deze nieuwe ontwikkelingen heeft D66 Purmerend het college meteen een aantal vragen gesteld, waaronder:

  • Is het college op de hoogte van de laatste berichtgevingen en het onderzoek van de VU? Zoja, vindt zij de velden nog steeds veilig om op te sporten?
  • Gelet op de huidige stand van zaken na het VU-onderzoek, is het college van plan om, totdat er een reactie van de RIVM, Ministerie of GGD is ontvangen, een tijdelijk speelverbod op kunstgrasvelden in te stellen?
  • Gelet op de eerdere vraag van D66 met betrekking tot de afschrijvingstermijnen van kunstgrasvelden, is het college van plan om actie te ondernemen m.b.t. vervanging van rubbergranulaat door biologisch afbreekbare alternatieven als kokos of kurk?

Eerder gaf het college aan de richtlijnen van het RIVM te volgen.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2016/10/12/kunstgras-en-zwarte-bolletjes-college-purmerend-volgt-lijn-minister/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.7 °
0.7 °
77 %
3.1kmh
92 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.