7.7 C
Purmerend
woensdag 1 februari 2023
HomeOnderwijsGeef mij maar een boek – lees een klassieker voor (bijna) niets

Geef mij maar een boek – lees een klassieker voor (bijna) niets

Purmerend – Op zaterdag 18 februari was in boekhandel Bruna aan de Hoogstraat de lancering van Geef mij maar een boek. Deze landelijke campagne heeft als doel om meer kinderen te laten kennismaken met klassiekers uit de jeugdliteratuur. Het is de tweede keer dat deze actie loopt. Kinderen kunnen het boek Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens tijdelijk voor slechts 2 euro kopen. Voor leerlingen uit groep 8 is het boek zelfs gratis.

In Purmerend zijn Bruna en Het Leesteken de initatiefnemers van de campagne. Wouter van Waardt, eigenaar van Het Leesteken: ‘Vorig jaar was het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw. We hebben toen zo’n 2.500 boeken uitgedeeld aan kinderen in Purmerend. In heel Nederland zijn er meer dan 500.000 boeken over toonbank gegaan. We hopen dat het dit jaar net zo’n succes wordt.’

Wethouder Harry Rotgans kwam zaterdagochtend met zijn kleinzoon naar de Bruna om de actie te starten: ‘Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Goede leesvaardigheid is daarbij onmisbaar. De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen goed leren lezen en draagt daarom graag bij aan dit project. Lezen is niet alleen belangrijk, maar ook hartstikke leuk. Ik hoop dat alle kinderen het boek gaan lezen.’

De campagne heeft geen einddatum: zolang de voorraad strekt, kunnen kinderen de speciale uitgave van het boek aanschaffen. Meer informatie op: http://www.geefmijmaareenboek.nl

Eventueel is het boek hieronder te bestellen, echter zonder korting.

[bol_product_links block_id=”bol_58a867d97520d_selected-products” products=”1001004011806640″ name=”Boek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Foto’s: Piet Jonker


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,205FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.7 ° C
8 °
7.2 °
83 %
3.6kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
10 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.