13.5 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeSportPeter Portengen begint aan tweede termijn als trainer van HV KRAS/Volendam

Peter Portengen begint aan tweede termijn als trainer van HV KRAS/Volendam

Volendam – Peter Portengen is vanaf komende zomer de nieuwe hoofdtrainer van HV KRAS/Volendam. De vijftigjarige Arnhemmer komt over van het damesteam van Dalfsen en begint daarmee aan zijn tweede termijn als coach van de Volendamse mannenploeg. Portengen is de opvolger van de huidige trainer Piotr Konitz.

Portengen heeft als trainer een grote staat van dienst opgebouwd. De coach begon zijn loopbaan bij E&O en stond daarna langs de lijn bij KRAS/Volendam (2004-2007), Hellas (2007-2008), weer E&O (2008-2010) en Dalfsen (vanaf 2011). Ook was Portengen vanaf 2009 assistent-bondscoach van de Nederlandse vrouwen en boekte daarmee vooral de afgelopen jaren historische successen. Als rechterhand van Henk Groener bereikte het damesteam de finale van het WK en werd het vierde op de Olympische Spelen in Rio. In 2005 werd KRAS/Volendam onder leiding van Portengen voor het eerst in de historie landskampioen. In zijn eerste termijn aan de Dijk pakte hij driemaal de landstitel en won hij daarnaast twee bekertitels en twee keer de Supercup.

Algemeen manager Joost Ooms: “We hebben met Peter een gerenommeerde trainer en coach binnengehaald. Peter kent onze club en de (internationale) handbalwereld als geen ander. Hij heeft goede kwaliteiten als teambuilder, kent ieder detail van het handbalspel en bezit de uitzonderlijke kwaliteit om spelers fundamenteel beter te maken. We zijn hierom extra verheugd dat hij de leider van ons programma wordt. Met de komst van Peter en de terugkeer van Gerrie Eijlers onderstrepen wij onze ambities om ook de komende jaren in de top van het Nederlandse en Belgische handbal te spelen.”

Peter Portengen: “KRAS/Volendam is een club met ambitie en veel mogelijkheden. Dat heeft mij overtuigd om deze stap te maken. Ik had het nog erg naar mijn zin bij Dalfsen. De keuze was daarom best lastig. Ik ken de Volendamse mensen van mijn eerste periode en dat klikte goed. Vergeleken met toen is de club uitgegroeid tot een stabiele topclub met een redelijk professionele organisatie. Ik denk nog altijd met een goed gevoel terug aan die periode, waarin de club ook voor het eerst landskampioen werd. Het is voor alle partijen prettig dat er vroeg duidelijkheid is. Op dit moment richt ik mij met Dalfsen op de nacompetitie om de landstitel en ook Volendam strijdt voor het kampioenschap.”

Kopfoto: FotoRezaSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
15.7 °
11.1 °
58 %
5.4kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.