Regionaal

Code geel voor provincie Noord-Holland

Provinciaal – Het KNMI waarschuwt voor zware en zeer zware windstoten die vanaf morgenmiddag in het land voorkomen. Aangeraden wordt om even in de tuin te kijken en alles vast te zetten of op te bergen in de schuur. 

Het weerinstituut heeft vandaag alvast code geel (wees alert) uitgegeven voor morgen, vanwege de zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur die zich in het hele land kunnen voordoen.

Rijkswaterstaat waarschuwt voor donderdag voor “gevaarlijke rijomstandigheden”. De waarschuwing geldt vooral voor vrachtwagenschauffeurs en mensen met een aanhangwagen.

De ANWB verwacht door de harde wind een zware avondspits voor donderdag. Donderdagochtend zou het wegverkeer nog weinig hinder moeten ondervinden van de wind. Ondanks de voorjaarsvakantie in Noord-Nederland kunnen door de regen en wind files onstaan, aldus de ANWB.

Ook vluchten van en naar schiphol zullen hier last van hebben. Reizigers worden aangeraden om de website van schiphol te bekijken voor de laatste informatie.

In de nacht van donderdag op vrijdag neemt de wind weer af.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.