20.3 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendPurmerend start met innovatieve woonvorm

Purmerend start met innovatieve woonvorm

Purmerend – Komend najaar start gemeente Purmerend met een nieuwe vorm van wonen in het pand aan de Zeevangstraat 2. De 24 beschikbare kamers worden ingezet voor Purmerenders die een zelfstandige woonruimte nodig hebben, aangevuld met enige vorm van zorg en begeleiding.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulp bij financiën, werk, dagbesteding of dagelijkse routine. De gezamenlijke ruimten zijn vrij toegankelijk. Bijvoorbeeld voor mensen die tijdelijk geen dak boven hun hoofd hebben en behoefte hebben aan ondersteuning of een praatje, of voor buurtbewoners.

Dit initiatief, tot stand gekomen in samenwerking met de zorgorganisaties AOP, Brijder en RIBW, voorziet in een behoefte en vormt een ontbrekende schakel in het huidige zorglandschap. De combinatie van zelfstandig wonen, zorg en begeleiding vanuit verschillende instellingen maakt deze woonvorm uniek. Iedere zorgpartner brengt zijn eigen expertise in die op maat wordt ingezet.

Zo worden er mogelijkheden gecreëerd om de stap naar zelfstandig wonen makkelijker te maken. De nauwere samenwerking in de Zeevangstraat draagt bij aan een verbeterde samenwerking van de betrokken zorgpartijen, omdat partijen elkaar op een nieuwe manier leren kennen.

Foto: Google mapsSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
20.3 ° C
21.1 °
19.4 °
83 %
2.3kmh
19 %
do
20 °
vr
27 °
za
26 °
zo
21 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.