Purmerendwonen

Purmerend start met innovatieve woonvorm

Purmerend – Komend najaar start gemeente Purmerend met een nieuwe vorm van wonen in het pand aan de Zeevangstraat 2. De 24 beschikbare kamers worden ingezet voor Purmerenders die een zelfstandige woonruimte nodig hebben, aangevuld met enige vorm van zorg en begeleiding.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulp bij financiën, werk, dagbesteding of dagelijkse routine. De gezamenlijke ruimten zijn vrij toegankelijk. Bijvoorbeeld voor mensen die tijdelijk geen dak boven hun hoofd hebben en behoefte hebben aan ondersteuning of een praatje, of voor buurtbewoners.

Dit initiatief, tot stand gekomen in samenwerking met de zorgorganisaties AOP, Brijder en RIBW, voorziet in een behoefte en vormt een ontbrekende schakel in het huidige zorglandschap. De combinatie van zelfstandig wonen, zorg en begeleiding vanuit verschillende instellingen maakt deze woonvorm uniek. Iedere zorgpartner brengt zijn eigen expertise in die op maat wordt ingezet.

Zo worden er mogelijkheden gecreëerd om de stap naar zelfstandig wonen makkelijker te maken. De nauwere samenwerking in de Zeevangstraat draagt bij aan een verbeterde samenwerking van de betrokken zorgpartijen, omdat partijen elkaar op een nieuwe manier leren kennen.

Foto: Google maps


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.