17.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
Home* TheaterKnutsel een raket en kom naar André het astronautje

Knutsel een raket en kom naar André het astronautje

Purmerend – Op zondag 2 april komt het muzikale ruimte-avontuur ‘André het astronautje’ naar Theater de Purmaryn. De familievoorstelling is gebaseerd op het boek dat André Kuipers voor zijn kinderen schreef tijdens zijn tweede ruimtevlucht. Claudia de Breij schreef de liedjes.

Theater de Purmaryn roept alle kinderen op om een raket te knutselen en die op de dag van de voorstelling mee te nemen naar het theater. Zo ontstaat er een groot ruimtespektakel in de foyer. Bovendien krijgt iedereen op vertoon van zijn raket een poster van ‘André het astronautje’. Op de website www.astronautje.nl staan een paar leuke knutseltips!

‘André het astronautje’ is een familievoorstelling voor alle ruimtereizigers in de dop. André Kuipers, bedenker van de kleine astronaut, werkte actief mee aan de totstandkoming van de voorstelling. “Voor kinderen is de voorstelling niet alleen een bijzondere ruimtereis om naar te kijken, ze leren óók hoe leuk wetenschap en techniek zijn!”, aldus André Kuipers. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer kinderen voor hun achtste levensjaar met techniek kennismaken, ze op latere leeftijd daar ook ontvankelijker voor zijn, wat gunstig is voor zowel hun eigen toekomst als voor de maatschappij.

Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Veel kinderen zijn nieuwsgierig naar de ruimte en daarom bedacht André voor zijn eigen kinderen het ruimte-avontuur André het astronautje dat hij via de beeldverbinding uit het ruimtestation aan hen vertelde. Bij terugkomst besloot hij hiervan een kinderboek maken; de opbrengst schenkt André aan een goed doel. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte is geschreven. Inmiddels is er ook een tweede deel. De voorstelling André het astronautje is een theaterbewerking van deze twee boeken.

André het astronautje
Zondag 2 april | 14.00 en 16.00 uur | grote zaal Kaarten: www.depurmaryn.nl

Foto: Aamgeleverd /Ermin de KoningSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.8 ° C
18.9 °
16.7 °
72 %
1.3kmh
76 %
do
17 °
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.