* Onderzoek* Provinciaal

Noord-Hollandse verloskundigen scoren maar liefst een 8,7

Regionaal – Vrouwen uit Noord-Holland zijn zeer positief over hun verloskundige: ze beoordelen haar (of hem) met gemiddeld een 8,7. Dit blijkt uit onderzoek van Hippe-Geboortekaartjes onder meer dan 1200 vrouwen die de afgelopen vijf jaar een baby kregen. Landelijk ligt het gemiddeld op een 8,5.

Uitstekende begeleiding, zowel voor, tijdens als na de bevalling

Echo’s maken om te checken of de baby zich goed ontwikkeld, hulp bij de bevalling, controles in het kraambed: zomaar wat taken die een verloskundige iedere dag op zich neemt. In het onderzoek is gevraagd om de begeleiding van de verloskundige te beoordelen tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de kraamtijd. In al deze fases worden de verloskundigen uitstekend beoordeeld.

Verloskundigen zijn professioneel én lief

“Mijn verloskundigen waren zo lief en begripvol. Ze waren niet te beroerd om mijn “angstverhalen” aan te horen en me daarin gerust te stellen.” In de enquête was ruimte om het gegeven cijfer toe te lichten. Hier geven de vrouwen aan dat de verloskundigen niet alleen deskundig en professioneel zijn.

Ook wordt er opvallend vaak aangegeven hoe lief, betrokken en vriendelijk de verloskundigen zijn. Het veelvuldige contact met de verloskundige zorgt voor een persoonlijke band, sommige vrouwen zijn zelfs Facebookvrienden geworden met hun verloskundige. De communicatie met de verloskundige wordt enorm gewaardeerd door de moeders van Nederland: vrouwen ervaren dat er veel ruimte is om vragen te stellen. De communicatie wordt dan ook beoordeeld met een 8,5.

Overijsselse verloskundigen worden het beste beoordeeld

In Overijssel worden de verloskundigen het beste beoordeeld. De verloskundigen in deze provincie krijgen gemiddeld een 8,72. Dit zijn de cijfers die de verloskundigen in de verschillende provincies krijgen:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.