* DuurzaamEvenementRegionaal

Eerste Regionale Duurzaamheidsbeurs 2017, inschrijving nog mogelijk

Regionaal – Op zaterdag 22 april, van 10.00 tot 17.00 uur wordt de Regionale Duurzaamheidsbeurs 2017 gehouden in Art Hotel Spaander. Een beurs waar ondernemers uit de regio Waterland hun duurzame artikelen en diensten laten zien. De beurs wordt ondersteund door de gemeenten Edam-Volendam, Purmerend en Beemster.

Duurzaamheid is een breed begrip. In hoofdzaak gaat het om producten of diensten die bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Te denken valt aan: duurzaam vervoer (elektrische auto’s, fietsen of overige vervoermiddelen), energiebesparing (isolerende maatregelen, zonnepanelen, windenergie, overige vormen van duurzame energie), hergebruik van grondstoffen en duurzaam voedsel (biologische voedingsproducten).

Gedeputeerde Jaap Bond opent deze eerste regionale duurzaamheidsbeurs. Reinier van den Berg, de bekende RTL-4 weerman en zeer bevlogen met het klimaat, geeft een presentatie.

Reeds vele ondernemers hebben zich enthousiast ingeschreven. Er is nog ruimte voor een aantal innovatieve bedrijven.

45 kramen
In de diverse zalen van Art Hotel Spaander kunnen zo’n 45 kramen worden geplaatst. De gemeenten Edam-Volendam, Beemster en Purmerend zullen gezamenlijk een kraam voor het duurzaam bouwloket bemannen. De kramen zijn 3.00  bij 1.10 meter (met een dakje). Ook is er binnen beperkte ruimte voor statafels.

Op het parkeerterrein buiten is ruimte voor duurzame vervoersmiddelen. Er is geen ruimte om ter plekke proefritten te laten maken, maar hierover kunnen met belangstellenden op een ander moment afspraken gemaakt worden.

Deelname kosteloos
Voor de ondernemers zijn geen kosten verbonden aan deelname. Ze worden wel verzocht door middel van aanbiedingen of eigen reclame mee te werken aan het aantrekken van publiek.

Het verkopen van dranken en voeding om ter plekke te nuttigen is niet toegestaan. Uitstallen, laten proeven en verkoop voor huisgebruik mag wel.

Informatie en opgave
Ondernemers, die op de duurzaamheidsbeurs willen staan, kunnen zich melden bij Cor Kempers ([email protected]). Zij krijgen dan meer informatie toegestuurd.

Bij overaanbod wordt per categorie geloot. Dit om een zo breed mogelijk publiek te interesseren en dus een zo breed mogelijk aanbod op de beurs te kunnen aanbieden


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.