* VerkiezingenPolitiekPurmerend

Campagnebus D66 bezoekt biomassacentrale

Purmerend – De campagnebus van D66 die door Nederland toert bracht vanochtend een bezoek aan de biomassacentrale op de Baanstee-Oost. De uitnodiging hiervoor kwam van de fractie van D66 Purmerend.

De gehele dag stond al in het kader van duurzaamheid dus leek het de fractie een goed idee om het bezoek van de D66 prominenten daar te laten plaatsvinden. O.a. tweede kamerlid Stientje van Veldhoven, woordvoerder duurzaamheid en eerste kamerlid Alexander Rinnooy Kan maakte hun opwachting met een gevolg van zo’n 15 man.

De delegatie kreeg een rondleiding door de biomassacentrale. Fractievoorzitter Patrick Blokzijl gaf aan dat de biomassacentrale belangrijk is om Purmerend te verduurzamen. “D66 Purmerend gaat voor een aardgasloze stad. Zo’n 75% van de huizen in Purmerend maakt al gebruik van de biomassacentrale. Hopelijk kunnen we snel de handen op elkaar krijgen om de laatste 25% van de huizen op het warmtenet van de biomassacentrale aan te sluiten. Purmerend zou dan de eerste aardgasloze stad worden van Nederland”.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.