15.9 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
Home112Burgemeester sluit vier bedrijfspanden vanwege aanwezigheid hennepplantages

Burgemeester sluit vier bedrijfspanden vanwege aanwezigheid hennepplantages

Purmerend – Burgemeester Don Bijl heeft vier bedrijfspanden voor drie maanden laten sluiten vanwege overtredingen van de Opiumwet.  De panden bevonden zich in de Weberstraat, de Nijverheidsweg en twee panden op de Impuls in Purmerend. In de panden werden grote en professioneel opgezette hennepplantages aangetroffen door medewerkers van gemeente Purmerend en Politie Noord-Holland.

In de bedrijfspanden werden respectievelijk 1858, 1604, 701 en 12 hennepplanten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd. Daarnaast zijn de sloten van de bedrijfspanden vervangen en volledig afgesloten. Tot slot zijn de panden door de gemeente verzegeld. Tijdens de sluitingsperiode is het verboden om de panden te betreden. De eigenaren zijn hiervan op de hoogte gesteld.

Levensgevaarlijk

Erg veel woningbranden zijn gerelateerd aan hennepplantages. Voor een snelle groei zijn lampen met een hoog wattage nodig. Deze gloeilampen branden weken lang, dag en nacht. Omdat hoge energiekosten de winst drukken, wordt de stroom vaak illegaal ‘getapt’. De wirwar van kabels en transformatoren levert gevaarlijke situaties op, omdat bij kortsluiting en oververhitting de stoppen niet doorslaan. De boel is vaak houtje-touwtje aangesloten. Regelmatig zijn er ook nog gasflessen aanwezig. Zo is de kans op brand en ontploffing vrij groot.

Speerpunt

Zowel vanuit veiligheidsbeleid als gezondheidsbeleid is de aanpak van drugshandel en
-gebruik in de gemeente Purmerend een speerpunt. De aanwezigheid van drugs kan leiden tot onveiligheid voor omwonenden en omliggende bedrijven vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. De strenge aanpak door het sluiten van panden past binnen het gemeentelijk beleid.

Meld drugsoverlast

Om drugsoverlast tegen te gaan, werken de gemeente Purmerend en de politie goed samen. Ook de hulp van inwoners helpt bij het tegengaan van drugsoverlast. Ervaart u drugsoverlast of heeft u het vermoeden dat ergens een illegale hennepplantage is gevestigd? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politieSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.9 ° C
17.9 °
14.4 °
72 %
7.6kmh
21 %
za
16 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.