14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeColumnDe wekelijkse column van Tor Narra!

De wekelijkse column van Tor Narra!

Wie?

Mijn naam is Ernst van Damme. Al meer dan een half jaar schrijf ik hier een column onder de naam ‘Tor Narra!’ En dat laatste schijnt nogal wat verwarring onder de trouwe lezers te veroorzaken.

Vooralsnog wil ik opmerken dat er hele volksstammen uit ons verleden bestaan die onder een pseudoniem hun verhalen publiceren. In mijn geval mag dat blijkbaar van een aantal ‘critici’ niet!

Zij eisen volledige transparantie. Waarom? Omdat zij blijkbaar elk woord wensen te wegen die ik ‘als lokale volksvertegenwoordiger’ in een column neerzet. Men is blijkbaar van mening dat ik op deze wijze niet kan worden aangesproken op de door mij gepubliceerde inhoud. Zelfs een burgemeester is van mening dat hij ‘het onduidelijk acht’?

Hoewel ik niets doe dat onrechtmatig is dan wel strafbaar, schijnt het welhaast dat het een aantal van uw lezers onzeker maakt. Blijkbaar omdat men vindt dat zij zich niet kunnen verweren tegen de mogelijk kritische toon van de epistels. En ook dat is uiteraard onzin. De reactiepagina van RegioPurmerend staat volledig open wat dat betreft.

De naam ‘Tor Narra’ is bewust gekozen. De pseudoniem is als ‘een experiment’ begonnen. Eens te meer omdat ik wilde ervaren, of het lezerspubliek in staat zou zijn om de ware identiteit van ‘Tor Narra’ te herkennen. Bij de lancering van de column is dan ook openbaar aangekondigd dat de nieuwe columnist een raadslid zou zijn. En, zoals verwacht, kan ondergetekende wel zijn naam wijzigen maar niet zijn stijl. Ná het verschijnen van de tweede column was het al veel lezers duidelijk wie ‘het mysterieuze schrijvende raadslid’ was.

Ik heb een persoonlijke mening, een visie op onze wereld, onze politiek en op de wijze van besturen. Deze mening wordt voornamelijk vorm gegeven in de gepubliceerde columns. De mening van het raadslid leest u in het programma van het raadslid. Zijn woorden en visie op de in de gemeenteraad te behandelen onderwerpen hoort u in de vastleggingen van de diverse vergaderingen van de raad.

Voor zover een aantal lezers menen dat er twee visies moeten zijn, één persoonlijke en een politieke, moet ik helaas uit de droom helpen. Zo werkt de wereld niet! Mensen worden lid van een vereniging of een beweging vanuit enerzijds hun eigen persoonlijke ervaringen dan wel interesses. Iemand wordt bv. lid van het CDA omdat hij of zij christelijk is. Wat ik wil opmerken is dat iedereen is geconditioneerd door de eigen persoonlijke levenswandel. Er is géén enkel raadslid in staat om de eigen persoonlijke ervaringen los te zien van welk functioneren dan ook.

Voor de onderzoekers onder ons wil ik graag opmerken dat de gemeentelijk historie vele voorbeelden kent van politici die ‘toevallig iets tegenkwamen bij de buren’, dan wel die ‘zelf last hebben van een slecht onderhouden voetpad’, en daarover concrete  politieke raadsvragen indienen. Goede raadsleden weten de grenzen goed aan te geven en te bewandelen. Slechte raadsleden weten veelal niet eens dat er grenzen zijn!

Wat men mij graag wenst aan te rekenen (sommigen liggen hier zelfs bij op de loer) is de ‘publieke veroordeling’ dat ik het ‘politieke vehikel’ gebruik om mijn persoonlijke zaken te behartigen. Hoewel dat steeds vaker en ongecontroleerd wordt geroepen, is hiervoor geen enkel bewijs. Sterker nog! Er ligt er een stapel voorbeelden  waarin zowel bestuurders, raads- en commissieleden juist ‘de persoon’ verketteren, ridiculiseren en compleet negeren. En dat asociale gedrag is een algemeen belang! Eens te meer omdat stigmatisering niet alleen betrekking heeft op mij, maar op velen anderen die zich als kritische burgers opstellen. U kunt mij wat dat betreft indelen in de groep ‘ervaringsdeskundigen’.

Bij gebrek aan argumenten, en vooral indien men zich bedreigt voelt, wordt er gefixeerd op het toebrengen van persoonlijke schade. Dat is het moment waarop emotie het overneemt van het – al dan niet aanwezige – intellect. En beginnen er ‘gekke zaken’ te gebeuren. Gegoochel met stukken, onterecht opleggen van geheimhoudingen, dreigementen en aanvallen op personen zonder enig ondersteunend bewijs. En wat men dan vooral niet kan gebruiken? Iemand die columns schrijft! Wie dan ook!

Raadslid Van Damme ziet geen enkele aanleiding om uitleg te geven over de vorm en de wijze waarop hij zijn werk als raadslid doet. En de persoon achter de politicus? Deze blijft zijn kritische mening geven in zijn columns onder de naam? Tor Narra! Met veel plezier overigens!

Tor Narra
7 maart 2017Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.