11.4 C
Purmerend
dinsdag 26 maart 2024
Home* DuurzaamUitreiking ‘Duurzaamheidsprijs evenementen 2016’

Uitreiking ‘Duurzaamheidsprijs evenementen 2016’

Purmerend – Kerngroep Purmer-Zuid is met de kindervrijmarkt op Bevrijdingsdag de winnaar van de Duurzaamheidsprijs Evenementen 2016. Islamitische Basisschool De Roos kreeg de aanmoedigingsprijs voor de Fancy Fair en het Clusius College kreeg een eervolle vermelding voor de Clusius Green Run. Woensdag 8 maart reikte Wethouder Mario Hegger de prijzen uit. De prijzen zijn voor organisaties die bij de organisatie van hun evenement onder meer zuinig omgaan met energie en ervoor zorgen dat afval gerecycled wordt.

De kindervrijmarkt wordt jaarlijks georganiseerd in wijkpark De Driegang. Op alle mogelijke manieren wordt het publiek erop gewezen om gebruik te maken van de recycle- en afvalpunten. De kinderen die hun spulletjes verkopen helpen bij het schoonmaken en opruimen van het terrein. Door samen te werken met de Stichting Bim Bam en de Kringloopwinkel heeft de Kerngroep Purmer-Zuid gezorgd dat er niets herbruikbaars is weggegooid. De Kerngroep kreeg een cheque van € 1.500.

Aanmoedigingsprijs
Voor de Fancy Fair en eindejaarsafsluiting hebben leerlingen van De Roos kunstwerkjes gemaakt van wegwerpspullen die zij van huis hadden meegenomen. Met de opbrengst van de kunstwerkjes zijn onder meer cadeaus gekocht voor kinderen van vluchtelingen in Purmerend. Er is een minimum aan goederen ingekocht. De Roos kreeg € 350 als aanmoediging.

Eervolle vermelding
De Clusius Green Run is afgelopen jaar voor het eerst georganiseerd.  Deze sponsorloop is bedacht en uitgevoerd door leerlingen van het Ecoteam van het Clusius College met als doel om leerlingen bewust te maken van hun omgeving en hun gezondheid. Het Clusius kreeg een bedrag van € 150 voor de eervolle vermelding.

Deze prijzen zijn bedoeld als stimulans voor evenementen om meer aan duurzaamheid te doen.
De jury bestond uit Gijs de Man, (directeur Stadsverwarming Purmerend), Eljo Vos Brandjes (manager strategie en beleid van HVC Groep) en Mario Hegger (wethouder duurzaamheid) – geadviseerd door Laura Moningka van de UMEF.

Aanmelden voor 2017
Ook in 2017 stelt de gemeente de prijzen beschikbaar. Evenementenorganisatoren kunnen zich hier aanmelden.

Foto’s: Piet Jonker



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.4 ° C
12.8 °
10.5 °
68 %
3.1kmh
100 %
di
13 °
wo
12 °
do
9 °
vr
12 °
za
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.