11.2 C
Purmerend
donderdag 13 juni 2024
HomeCultuurCorine uit Neck genomineerd voor Picassowedstrijd

Corine uit Neck genomineerd voor Picassowedstrijd

Wijdewormer – Corine Dekker uit Neck behoort tot één van de 25 finalisten voor de Picassowedstrijd van de AVROTROS. Uit ruim 3000 inzendingen voor de kunstwedstrijd -gelieerd aan het programma Krabbé zoekt Picasso- werden door een vakjury 25 finalisten gekozen.

AVROTROS daagde beginnende en ervaren kunstenaars uit een Picasso-geïnspireerd schilderij, beeldhouwwerk, foto, of tekening te maken. Kunstenaars, van jong tot oud, staken de handen uit hun mouwen en maakten prachtige stukken.

Een vakjury, bestaande uit Charles Esche, directeur van het Van Abbemuseum, Jeroen Krabbé, kunstenaar, acteur en regisseur en Marko Klomp, schilder en dichter, maakte uiteindelijk een selectie van 25 werken. Het schilderij van Corine Dekker behoort tot één van de kanshebbers.

Corine, 57 jaar, uit Wijdewormer maakte een schilderij genaamd Vrijheid. Dit schilderij is geïnspireerd door Guernica van Picasso. Naast alle indrukwekkende, moeilijke, bange en wrede gebeurtenissen in deze tijd is er altijd nog de vrijheid die je zelf kunt opzoeken.

Het publiek kan vanaf nu stemmen op avrotros.nl/picasso. Vanaf maandag 13 tot en met zondag 19 maart zijn de 25 kunstwerken, van schilderijen tot levensgrote installaties, in Vondel CS in Amsterdam te zien. Op dinsdag 14 maart reikt de jury daar de juryprijs uit, en wordt bekend wie de publieksprijs heeft gewonnen. De jurywinnaar mag zijn stuk in het Van Abbemuseum exposeren en wint een publicatie in het Kunst en Cultuur Magazine van AVROTROS. De winnaars van de jury- en publieksprijs winnen beiden een SRC kunstreis.

De werken, en uitgebreide informatie hierover, zijn te vinden op avrotros.nl/picasso

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.2 ° C
12.3 °
10 °
72 %
0.9kmh
100 %
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.