* VerkiezingenPurmerend

Verkiezingsmarkt op de Kaasmarkt

Purmerend – Diverse lokale politici zijn aanwezig om de inwoners van Purmerend e.o. te informeren over de eigen partij. De verkiezingsmarkt wordt redelijk bezocht. Buiten de gevestigde partijen zoals het CDA, SP, PvdA, VVD, GroenLinks en D66 zijn er ook een paar partijen aanwezig die de tweede kamer in willen.

Van de partij Nieuwe Wegen – lijst 15 – die als slogan “met een sociaal hart en gezond verstand” heeft waren kandidaat tweede kamerleden Ramona Beemsterboer en Ibrahim Ekiz aanwezig. De Volendamse nummer 6 Marrietta de Koning van ondernemerspartij van Hero Brinkman – lijst 12 – zei op te komen voor het MKB en de ZZP-er. De burgerbeweging – lijst 17 – bemande de stand met Roulla Tourgaidis. Deze gaf aan dat stemmen weer zin heeft. Saillant detail is dat op deze lijst de voornamen bepalen op welke plek je staat. De partij Denk – lijst 14 – had een afvaardiging gestuurd. Deze  werden in de ochtend een paar keer door het publiek “aangevallen” op hun standpunten.

Ook de bekende Purmerendse marktkoopman Rene Steenhorst was zoals gebruikelijk op de Kaasmarkt aanwezig. Hij verkocht aardbeien namens de Partij voor de Aardbeien. “Ik dacht laat ik eens iets ludieks doen”, gaf Rene lachend aan.

De verkiezingsmarkt duurt nog tot 17:00 uur.

Foto’s: Rob Klaucke

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.