Purmerend

Opruimwandelingen in elke wijk op 25 maart

Purmerend – Op zaterdag 25 maart is het Landelijke Opschoondag. Die dag worden in het hele land activiteiten georganiseerd om de omgeving van de eigen straat, buurt of club op te schonen. Ook in Purmerend kunnen bewoners hun steentje bijdragen en een paar uurtjes zwerfvuil rapen. In elke Purmerendse wijk is van 10.00 tot 12.00 uur een opruimwandeling waarbij een wethouder of raadslid meeloopt.

In Purmerend zijn al veel mensen die regelmatig zwerfvuil rapen in hun eigen omgeving. Dat geldt ook voor raadslid Irma Waarhuijs. Zij meldde zich direct aan: “In de Gors, waar ik woon, raap ik zelf al regelmatig zwerfies. Nu gaan we deze wandeling doen in het kader van de Landelijke Opschoondag. Leuk om dit eens met een grotere groep te doen.”

Alle wijken
Wethouders Mario Hegger en Hans Krieger lopen mee in de wijken Purmer-Noord en -Zuid. Daarnaast ruimen de volgende raadsleden een wijk op: Coen Lageveen (Wheermolen), Helana Aslander (Overwhere), Patrick Blokzijl (Centrum) en Petra de Boer en Metehan Hasirci (Weidevenne).

Aanmelden
Iedereen mag aansluiten op 25 maart. Om een beeld te krijgen van het aantal deelnemers, vragen we geïnteresseerden om zich aan te melden op www.supportervanschoon.nl/acties-in-de-buurt. Op die pagina staat een opruimwandeling voor elke wijk in Purmerend. Ook het startpunt van de wandelingen is op de website te vinden. Telefonisch aanmelden kan ook. Bel daarvoor het KCC op (0299) 452 452.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.