* Openbaar VervoerPurmerend

OV EBS: 60% korting voor ouderen met een laag inkomen

Purmerend – Ondanks alle berichten over de rijke ouderen, zijn er nog veel ouderen in Purmerend die met het bereiken van de AOW gerechtigde leeftijd een inkomen hebben van 120% van de bijstandsnorm of minder, en dat is geen vetpot. De Ouderenpartij AOV Purmerend vindt het belangrijk dat deze mensen zoveel mogelijk de deur uit kunnen en sociale contacten kunnen onderhouden.

De fractievoorzitter van deze lokale politieke partij, Peter Willig, zegt hierover: ‘De Ouderenpartij AOV Purmerend wil het voor ouderen met een kleine beurs mogelijk maken om tegen een laag tarief met het OV te reizen. Daarom hebben wij er voor gezorgd dat dit onderwerp op de politieke agenda kwam. Nu is onze wens uitgekomen, er is een mooie regeling gekomen.’

Ouderen kunnen, als zij een laag inkomen hebben, een financiële tegemoetkoming kunnen krijgen voor het reizen met openbaar vervoer. Willig: ‘Deze mensen krijgen  een gratis persoonlijke OV-Chipkaart met daarop eenmalig een startbedrag van € 30,00. De regeling houdt een korting in van 60% op reizen buiten de spits in alle bussen van EBS in onze regio.’

Ouderen die hiervoor in aanmerking denken te komen kunnen contact opnemen met het team Werk en Inkomen van de gemeente Purmerend, telefoon 0299-452452.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.