12.7 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
Home* MarkenPolitie heeft vragen over dood 70-jarige Cora Troost

Politie heeft vragen over dood 70-jarige Cora Troost

Marken/Amsterdam – Het lichaam van de 70-jarige Cora Troost uit Marken werd maandag 27 februari 2017 gevonden in het water langs de Uitdammerdijk. Haar afgesloten auto stond op zo’n 250 meter afstand op een parkeerstrook, de autosleutel zat in haar zak.

Cora Troost

Cora Troost was een zeer energieke vrouw. Ze had goed contact met haar kinderen, had vriendinnen met wie ze bijvoorbeeld trainde om fit te blijven. Ze hield van vogels kijken en de natuur en trok er ook vaker vroeg op uit. Ze woonde op Marken, aan de Rozewerf.

Doodsoorzaak

Cora is waarschijnlijk zaterdag 25 februari in de vroege ochtend van haar huis op Marken vertrokken. Twee dagen later is haar lichaam gevonden, en het is nog totaal niet duidelijk waar ze in de tussentijd is geweest, waarom ze naar die Uitdammerdijk zou zijn gekomen en waarom ze in het water is beland.

Zaterdag 25 februari 2017

Cora Troost was zaterdagochtend 25 februari waarschijnlijk nog in leven. Daarna is er niets meer van haar vernomen, en dat was zo niets voor haar dat haar schoonzoon haar al als vermist heeft opgegeven. Haar familie is in eerste instantie zelf gaan zoeken en haar schoonzoon ontdekte maandag haar auto. Uiteindelijk heeft een speurhond toen het lichaam van Cora Troost ontdekt.

Kleding Cora Troost

Cora Troost was zeer herkenbaar door haar krullende, rode haar. Verder droeg ze toen ze verdween een blauw jack met daaronder een zwarte schipperstrui. Ze had zwarte handschoenen aan, een blauwe spijkerbroek en zwarte gevoerde laarsjes.

Uitdammerdijk

Haar lichaam is dus maandag de 27ste ontdekt in het water langs de Uitdammerdijk. Op zo’n 250 meter afstand stond haar afgesloten Mini Cooper, met de neus in de richting van Marken geparkeerd.

Vragen

  • Wie weet vanaf wanneer die Mini Cooper op de Uitdammerdijk heeft gestaan?
  • Wie heeft Cora Troost gezien of gesproken in de periode van zaterdagochtend 25 februari tot 27 februari?
  • Wie weet er meer over wat er met Cora Troost is gebeurd?
  • Wie weet wat de plannen van Cora Troost waren die zaterdag 25 februari of de dagen erna?

Heeft u meer informatie dan hoort de politie dat graag op: 0900-8844

Zaaknummer: 2017043515



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.7 ° C
14 °
10.6 °
57 %
0.9kmh
100 %
zo
11 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.