22 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
Home* KidstipsLaatste voorstelling André het astronautje in De Purmaryn

Laatste voorstelling André het astronautje in De Purmaryn

Purmerend- Na twee seizoen toeren stijgt de raket van André het astronautje op zondag 2 april aanstaande voor de allerlaatste keer op, in De Purmaryn in Purmerend. De familievoorstelling is gebaseerd op het boek dat André Kuipers voor zijn kinderen schreef tijdens zijn tweede ruimtevlucht. Claudia de Breij schreef de liedjes. André het astronautje is een familievoorstelling voor alle ruimtereizigers in de dop en wordt gespeeld door Daan van Rijssel, Nellerike de Voogd en de kinderen Quinten Posthuma en Noa Zwan.

André Kuipers, bedenker van de kleine astronaut, werkte actief mee aan de totstandkoming van de voorstelling.  “Voor kinderen is de voorstelling niet alleen een bijzondere ruimtereis om naar te kijken, ze leren óók hoe leuk wetenschap en techniek zijn!”, aldus André Kuipers. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer kinderen voor hun achtste levensjaar met techniek kennismaken, ze op latere leeftijd daar ook ontvankelijker voor zijn, wat gunstig is voor zowel hun eigen toekomst als voor de maatschappij.

Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Veel kinderen zijn nieuwsgierig naar de ruimte en daarom bedacht André voor zijn eigen kinderen het ruimte-avontuur André het astronautje dat hij via de beeldverbinding uit het ruimtestation aan hen vertelde. Bij terugkomst besloot hij hiervan een kinderboek maken; de opbrengst schenkt André weg aan een goed doel. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte is geschreven. Inmiddels is er ook een tweede deel. De voorstelling André het astronautje is een theaterbewerking van deze twee boeken.

De familievoorstelling André het astronautje is zondag 2 april in De Purmaryn te zien, om 14.00u en 16.00u. Kaarten via www.depurmaryn.nl en 0299-432205.

Foto: Aangeleverd / Ermin de KoningSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22 ° C
23.9 °
20.6 °
65 %
2.7kmh
1 %
ma
21 °
di
20 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.