11.5 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendTentoonstelling zwerfafval op de Kaasmarkt (video)

Tentoonstelling zwerfafval op de Kaasmarkt (video)

Purmerend – Tijdens zijn 1 man, 100 dagen lang, 200 stuks zwerfafval per dag (1-100-200) Challenge die Purmerender Dirk Groot aka de Zwerfinator verleden jaar deed raapte Dirk 26837 stuks zwerfafval in het Purmerendse. Zijn idee om dit tentoon te stellen kreeg vandaag eindelijk vervolg. 

Diverse passanten waren enthousiast en er werden goede gesprekken gevoerd. De hoeveelheid verbaasde veel mensen. “Al deze troep komt, als er niets aan gedaan wordt, uiteindelijk in de plastic soep in de oceanen. De plastic soep is een gigantische probleem aan het worden. Het plastic van kleine flesjes brokkelt in kleine stukjes in het zeewater af waardoor vissen en andere dieren het eten. Uiteindelijk belandt het dan op ons bord”, geeft Dirk aan. Dirk pleit dan ook voor statiegeld op kleine plastic flesjes.

De gemeente was bereidwillig om hier aan mee te werken om het bewustzijn van de inwoners uit Purmerend te vergroten. Ook was er een camerateam van SBS6 Hart van Nederland aanwezig die een item hierover maakt en vanavond dit gaat uitzenden.

Meer informatie op de website van de Zwerfinator: www.zwerfinator.nl

Video: Rob Klaucke / Foto’s: Sophia Klaucke

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,937FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.5 ° C
13 °
10.1 °
74 %
0.9kmh
100 %
wo
14 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.