Purmerend

Tentoonstelling zwerfafval op de Kaasmarkt (video)

Purmerend – Tijdens zijn 1 man, 100 dagen lang, 200 stuks zwerfafval per dag (1-100-200) Challenge die Purmerender Dirk Groot aka de Zwerfinator verleden jaar deed raapte Dirk 26837 stuks zwerfafval in het Purmerendse. Zijn idee om dit tentoon te stellen kreeg vandaag eindelijk vervolg. 

Diverse passanten waren enthousiast en er werden goede gesprekken gevoerd. De hoeveelheid verbaasde veel mensen. “Al deze troep komt, als er niets aan gedaan wordt, uiteindelijk in de plastic soep in de oceanen. De plastic soep is een gigantische probleem aan het worden. Het plastic van kleine flesjes brokkelt in kleine stukjes in het zeewater af waardoor vissen en andere dieren het eten. Uiteindelijk belandt het dan op ons bord”, geeft Dirk aan. Dirk pleit dan ook voor statiegeld op kleine plastic flesjes.

De gemeente was bereidwillig om hier aan mee te werken om het bewustzijn van de inwoners uit Purmerend te vergroten. Ook was er een camerateam van SBS6 Hart van Nederland aanwezig die een item hierover maakt en vanavond dit gaat uitzenden.

Meer informatie op de website van de Zwerfinator: www.zwerfinator.nl

Video: Rob Klaucke / Foto’s: Sophia Klaucke

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.