PolitiekPurmerend

LVD gaat door als Lijst van Damme

Purmerend – Met oneliners als “Geheimen geen doofpot”, “Armoede is geen gebrek” en “Mensen gaan voor centen”, trapte het Purmerendse raadslid Ernst van Damme de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 af. Tevens werd het nieuwe logo en de nieuwe website gepresenteerd. De vernieuwde partij zal vorm gaan krijgen door de oprichting van een vereniging.

Tijdens de persconferentie ging het raadslid fel tegen de huidige structuren in. “Het huidige college van Purmerend komt te weinig op voor de burger”, vindt van Damme. “Zo moet er 1 klachtenloket voor de burger zijn en moet er een lobby register komen die transparantie moet geven over de agenda van het college en de hoofdambtenaren met welk bedrijf of persoon deze praat”. Ook geeft het raadslid aan dat de gemeente wel erg snel de status van geheimhouding op bepaalde zaken legt. “Ik kan dan niet goed mijn controlerende taak als raadslid uitvoeren omdat ik dan gebonden ben door deze beperking”.

Het raadslid maakt zich grote zorgen over de huidige status van de sociale woningbouw. “Mijn berekeningen gaan uit van op basis van inkomen 12000, al dan niet tijdelijke, sociale woningen die nodig zijn. De nood is hoog in Purmerend. In de woonvisie Purmerend 2040 die het college heeft opgesteld wordt er veel te weinig rekening gehouden met deze doelgroep”. Een ander speerpunt van Lijst van Damme is het zogenaamde basisinkomen. “Die discussie moeten wij in Purmerend gaan voeren”.

Lijst van Damme gaat voor minimaal 2 zetels in maart 2018.

Meer informatie en het nieuwe partijprogramma op: www.lijstvandamme.nl


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.