NatuurPurmerend

Kinderen planten bomen voor 50 jaar Wheermolen

Purmerend – Woensdag 22 maart hebben 70 kinderen bomen en struiken op de Anne Franklaan en de J.P. Sweelinckstraat geplant. Dit deden ze ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de wijk Wheermolen. De kinderen komen van IBS De Roos en OBS Wheermolen. Vandaag is het ook Nationale Boomfeestdag.

De kinderen en wethouder Mario Hegger plantten een rode Pavia (paardenkastanje) op de hoek van de Hannie Schaftstraat en de Anne Franklaan met behulp van een kraan.

De wethouder riep de kinderen op om vooral een bos te zoeken en in bomen te klimmen.

Daarna gingen de kinderen naar de J.P. Sweelinckstraat waar ook 100 nieuwe struiken een plekje kregen. De kinderen krijgen als dank een aantal fruitbomen om binnenkort bij hun eigen school te planten.

De actie is in gang gezet door het flatteam van de Anne Franklaan dat wensen had voor het groen in de straat. In samenwerking met de gemeente is een plan gemaakt met onder andere nieuwe planten en bomen en een jeu-de-boulesbaan. Binnenkort zal een aantal uit de kluiten gewassen populieren gekapt worden om ruimte te geven aan de linden die er vlak naast staan. De nieuwe kastanjeboom is ook onderdeel van het plan.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Zoek een bos op, zegt Hegger? Het moet niet gekker worden. Ze willen het Beusebos kappen voor een hotel! Daar helpen geen 50 boomfeestdagen tegen op

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: