* UitgelichtPurmerend

3 acties in Purmerend voor slachtoffers hongersnood 

Purmerend – In Purmerend zijn er drie acties opgestart om geld in te zamelen voor de hongersnood die Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen teistert. De acties zijn opgestart door Purmerenders Emile Poelman en Dirk Groot. 

Het Filmhuis in Purmerend gaat voor aanvang van de hoofdfilm het filmpje draaien over deze giro 555 actie en zal in de foyer bij de bar geld inzamelen voor de mensen die getroffen zijn door de hongersnood. Ook wordt er zaterdag 25 maart van 12 tot 16 uur een Popup Benefietconcert boven in het Eggertcentrum gehouden. Diverse artiesten hebben hun medewerking toegezegd. Voor de line-up zie de link onderaan.

Ook Dirk Groot aka de Zwerfinator gaat maandag 27 maart aan de slag voor giro 555 door het rapen van 500 stuks blikjes en flesjes die per geraapt blikje of flesje voor 1 eurocent te sponsoren zijn. “Mijn motivatie: een belangrijke reden dat ik zwerfie raap en erover vertel is dat plastic zwerfafval in ons eten komt. In de gebieden in Afrika waar hongersnood heerst vinden ze het momenteel helemaal niet erg als er plastic in hun eten zit, als er maar eten is. Als ik daar wat aan kan doen op deze manier, dan hebben we een win-win-situatie. Een schonere wereld en een aantal mensen die weer wat te eten hebben”, geeft Dirk aan.

Giro555 start op zaterdag 25 maart een Actie Vijfdaagse voor de Nationale Actie Help Slachtoffers Hongersnood. Op woensdag 29 maart sluit de Vijfdaagse af met een Nationale Actiedag. Radio en tv zullen de actiedag ondersteunen. Giro555 roept iedereen op om tijdens de Actie Vijfdaagse massaal in actie te komen. De opbrengst van de inzameling is intussen al ruim over de 10 miljoen euro. Er is nog veel meer nodig voor de hongersnoden in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan.

Alle drie de acties zijn te bekijken op de site van giro 555.

Popup benefietconcert: https://inactievoor555.nl/action/popup-benefietconcert-in-eggert-winkelcentrum-purmerend-hongersnood-2017

Filmhuis: https://inactievoor555.nl/action/filmhuis-purmerend-doet-mee-hongersnood-2017-2

Zwerfinator raapt zwerfie: https://inactievoor555.nl/action/zwerfinator-raapt-zwerfie-voor-giro555-hongersnood-2017

Foto: Mediaroom giro 555


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.