10.3 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
HomeNatuurPurmerbos bestaat 30 jaar

Purmerbos bestaat 30 jaar

Purmerend – Het Purmerbos bestaat dit jaar 30 jaar. Staatsbosbeheer beheert dit bos sinds het ontstaan ervan in het oosten van Purmerend en wilt dit jubileumjaar niet zomaar voorbij laten gaan. Op zondag 8 oktober zal Staatsbosbeheer daarom in samenwerking met meerdere organisaties ‘De dag van het Purmerbos’ gaan organiseren. 

Jong bos

Het Purmerbos is nog een piepjong bos. Dankzij de vruchtbare kleigrond konden de bomen goed groeien en schoten zij de grond uit. Ondanks de jonge leeftijd van het bos valt er inmiddels veel te beleven tussen de populieren, eiken en beuken die ruim twintig jaar geleden zijn aangeplant. Slingerende wandelpaden en een speelbos zorgen dat er genoeg te doen is. Wie er voor zijn rust komt kan naar het stilte- en natuurbosgedeelte aan de zuidkant van het bos. Hier kunnen vogels en andere dieren hun gang gaan, maar ook hardlopers, fietsers en ruiters mogen hier in alle rust sporten en bewegen.  Ook aan honden is er gedacht. Zij mogen in het hondenlosloopgedeelte van het bos vrij rondlopen op de paden. Er is zelfs een speciaal hondenzwembad.

Dag van het Purmerbos

Veel mensen en (huis)dieren maken dus gebruik van het Purmerbos. Vrijwel vanaf het begin van het ontstaan van het bos bestaat er daarom ook een participatiegroep. Deze groep komt een paar keer per jaar bij elkaar om ideeën uit te wisselen en elkaar te informeren. De dag van het Purmerbos zal daarom op zondag 8 oktober in samenwerking met de verschillende betrokken organisaties worden opgezet. De participatiegroep zoekt nog sponsoren om deze dag tot een succes te maken. ‘Op deze dag willen we met de verschillende organisaties en de bezoekers van het Purmerbos het dertigjarig bestaan vieren. Samen zetten we ons in om allerlei activiteiten voor jong en oud te laten plaatsvinden in het gehele bos. ’, aldus boswachter Jamie. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met 075-6282628 of [email protected].Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
9.4 °
78 %
6.7kmh
98 %
di
11 °
wo
8 °
do
10 °
vr
10 °
za
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.